KORONAINFO – HIMOKSEN RINTEET JA RINNEPALVELUT

Tämä sivusto sisältää päivittyvää tietoa – päivitetty 2.3.2022

TURVALLINEN ASIOINTI HIMOKSEN RINTEILLÄ

Asiakkaiden ja työntekijöiden terveys sekä turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Vallitsevan koronavirustilanteen johdosta pyrimme järjestämään rinne- ja oheispalveluiden käytön siten, että mahdollisimman turvallinen asiointi Himoksen rinteillä ja eri palvelupisteissä on mahdollista.

Asiointipisteissä ja ravintoloissa käytämme mahdollisuuksien mukaan pleksiä henkilökunnan ja asiakkaiden välissä. Lisäksi henkilökuntamme käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa kasvomaskia tai –visiiriä silloin, kun turvavälejä ei voida pitkäkestoisissa kontakteissa noudattaa.

Palvelurakennusten ovenkahvat, kaiteet, wc-tilat ja maksupäätteet on käsitelty joulukuussa 2021 valon vaikutuksesta desinfioituvalla Nanoksi-pinnoitteella.

Noudatamme kaikessa toiminnassamme sekä viranomaisten että Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) antamia ohjeita ja suosituksia.

Tilojen käyttöä koskevat rajoitukset 30.6.2022 saakka

Hygieniavaatimuksia asiakastiloissa on noudatettava niin kauan kuin väliaikainen tartuntatautilain pykälä 58 c on voimassa. Tällä hetkellä pykälä on voimassa 30.6.2022 saakka. Tämä tarkoittaa, että asiakkailla on tiloissa mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävän etäisyyden ylläpitämiseen ja että tilojen puhdistamista on tehostettu.

Tilojen käyttöä koskevat rajoitukset ovat länsirinteiden auki ollessa käytössä vuokraamon aula- ja rinnealueen wc-tiloissa, vuokraamossa ja ski shopissa, vuokraamon- ja lipunmyynnin jonotusalueella, caravan-tukirakennuksessa ja laavuilla (joissa umpinaiset seinät ja yksi kulkuaukko). Kunkin tilan käytöstä on tehty suunnitelma lähikontaktien välttämiseksi ja ne ovat nähtävillä asianomaisissa tiloissa. Tiloissa asiointi ei edellytä koronapassin käyttöä.

Lipunmyynti

Lähes kaikki hissilippumme ovat saatavilla nettikaupassa, jossa maksuvälineiksi käyvät verkkopankki, yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä joustoluotto.

Mikäli sinulla jo on Axess-sirukortti, voit ladata haluamasi lipun kortille milloin tahansa ennen saapumistasi. Mikäli sinulla ei vielä ole Axess-sirukorttia, voit ostaa lipun ja sirukortin verkkokaupasta, ja noutaa ne länsirinteiden lipunmyynnin edessä sijaitsevasta pick-up boxista länsirinteiden aukioloaikoina. Ostaessasi liput verkkokaupasta saat 5% alennusta normaalihintaisista hissi- ja aluelipuista (ei kausikorteista).

Axess sirukortteja voi laskettelukauden aikana ostaa myös Himos Centerin vastaanotosta ja Center Market Himoksesta.

Liikuntaseteleillä ja -sovelluksilla maksettavat liput tulee ostaa lippukassoilta.

Päivittäin myytävien hissi- ja aluelippujen määrää voidaan tarvittaessa rajoittaa.

Lippujen muutosehdot

Mikäli rinteitä ei koronatilanteesta johtuen avata lainkaan, jatketaan käyttämättömien kausi-, alue- ja yrityskorttien sekä päivä- ja tuntilippujen voimassaoloa ensisijaisesti seuraavalle kaudelle. Myös kaudelle 21/22 ostettujen lahjakorttien voimassaoloa jatketaan seuraavalle kaudelle.

Mikäli laskettelukausi keskeytyy hiihtokeskuksen toimesta tai viranomaisen määräyksestä, noudatamme SHKY:n ja kuluttaja-asiamiehen välisiä hiihtokeskuspalveluita koskevia sopimusehtoja.

Ravintolat – HimosBistro, HimosBuffet ja HimosCafé

Ravintolopiden HimosBistro, HimosBuffet ja HimosCafé palvelevat toteutetaan viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Ravintoloistamme voi ostaa ruokaa myös mukaan. Anniskelua, aukioloaikaa, asiakasmäärää ja istumapaikkoja koskevat ravintolarajoitukset ovat poistuneet käytöstä 1.3.2022 alkaen. Ravintoloita koskevat yleiset hygieniavelvoitteet ovat kuitenkin voimassa koko maassa. Hygieniavelvoitteiden toteuttamiseksi ravintoloiden sisäänkäynti on ohjattu ja asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa.

HimosBistron linjastolla on erillinen ruokien noutopiste. Mikäli tilaamasi ateria ei ole valmiina ostohetkellä, saat mukaasi hakulaitteen, joka ilmoittaa milloin ateria on noudettavissa. Voit odotella aterian valmistumista halutessasi myös ravintolan terassilla.

Ravintoloiden ottimia vaihdetaan usein ja sisäänkäyntien yhteydessä on saatavilla asiakkaille käsidesiautomaatit sekä maskeja.

Nuotiopaikoilla ja laavuilla on pöytä- ja tuolirymiä, joilla voi laskupäivän lomassa viettää taukoa ja nauttia omia eväitä.

Vuokraamo, Huolto ja Ski Shop

Asiointi länsirinteiden vuokraamossa tapahtuu yhdensuuntaista liikennettä noudattaen. Vuokraamon sisäänkäynti on Bistron metalliportaiden takana. Pohjoisrinteiden vuokraamo palvelee viikonloppuisin ja loma-aikoina.

Vuokraamon asiakkaaksi kirjaudutaan ennakkoon. Asiointivuoroa vuokraamoon odotetaan ulkona ja vuokraamon ovella oleva liikennevalo osoittaa, milloin seuraava seurue voi siirtyä palveltavaksi. Vuokraamon, huollon ja Ski Shopin asiakkaille on jaossa maskeja.

Tietty määrä vuokravälineitä on sesonkiaikoina varattavissa myös ennakkoon. Sesonkiajat ilmoitetaan erikseen vuokraamon nettisivuilla.

Vuokravälineet palautetaan vuokraamon aulan kautta palautuspisteeseen.

Vuokrakypärät desinfioidaan käytön jälkeen. Laskettelulaseja ei toistaiseksi vuokrata.

Käynti Hiihtokoulun myyntipisteelle, Ski Shoppiin, Huoltoon ja ja rinnealueiden wc-tiloihin on Bistron ala-aulan kautta, liukuovista lipunmyynnin ja vuokraamon välissä. Myös säilytyslokerot ja pukuhuone löytyvät ala-aulasta.

Shopissa on myynnissä maskeja.

Hissit

Huomioi turvavälit hissiin jonotettaessa ja ota toiset huomioon.

Mikäli matkustat hississä muun kuin oman seurueen jäsenen kanssa, käytä suojamaskia ja muista turvaväli.

Rinnetapahtumat

Voimassa olevat kokoontumisrajoitukset eivät koske ulkotiloja.

Yleiset ohjeet asiakkaille

Tule rinteeseen vain terveenä.
Muista käsi- ja yskimishygienia.

Laita käytetyt nenäliinat ja kertakäyttöiset suojamaskit roskikseen.
Osta lippusi etukäteen verkkokaupasta jos mahdollista.
Käytä etämaksua aina kun mahdollista.
Huolehdi turvaväleistä. Jos et pysty pitämään riittävää etäisyyttä, käytä suojamaskia.
Lataa puhelimeesi Koronavilkku-sovellus.
Käytä maskia asioidessasi sisätiloissa.

Toimi vastuullisesti, noudata rinnesääntöjä sekä henkilökunnan antamia ohjeita.

Ajankohtaista tietoa koronasta löydät täältä:

Suomen Hiihtokeskusyhdistykset ohjeet hiihtokeskusten asiakkaille
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirussivusto
Koronavirustiedotteet matkailijoille