KORONAINFO – HIMOKSEN RINTEET JA RINNEPALVELUT

Tämä sivusto sisältää päivittyvää tietoa – päivitetty 27.3.202

TEHDYT TOIMENPITEET TURVALLISEN ASIOINNIN VARMISTAMISEKSI RINNEPALVELUISSA KORONAPANDEMIAN AIKANA

Asiakkaiden ja työntekijöiden terveys ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Vallitsevan koronavirustilanteen johdosta olemme syksyn 2020 aikana käyneet läpi rinne- ja oheispalveluitamme, ja tehneet niihin tarvittavia muutoksia mahdollisimman turvallisen asioinnin ja työnteon mahdollistamiseksi.

Asiointipisteissä ja ravintoloissa käytämme mahdollisuuksien mukaan pleksiä henkilökunnan ja asiakkaiden välissä. Lisäksi henkilökuntamme käyttää sisätiloissa asiakkaiden keskuudessa liikkuessaan kasvomaskia tai –visiiriä. Työntekijöillä on maskisuositus myös ulkona.

Palvelurakennusten ovenkahvat, kaiteet, wc-tilat, ravintoloiden pöydät ja tuolit sekä maksupäätteet on käsitelty valon vaikutuksesta desinfioituvalla Nanoksi-pinnoitteella.

Toimipistekohtaisista toimenpiteistä tarkemmin alla.

Noudatamme kaikessa toiminnassamme sekä viranomaisten että Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) antamia ohjeita ja suosituksia.

Päivittäin myytävien hissi- ja aluelippujen määrää voidaan lauantaisin ja loma-aikoina tarvittaessa rajoittaa.

Ravintolasulku 9.-28.3. ja sen vaikutus Himoksen rinnepalveluihin

Sulun aikana HimosBistrosta ja HimosCafésta voi ostaa ruokaa ja kahvilatuotteita mukaan. HimosBistro on avoinna aina länsirinteiden aukioloaikoina ja vastaavasti HimosCafé pohjoisrinteiden aukioloaikoina. HimosBuffet on sulun ajan suljettu.

Rinteet, vuokraamo ja hiihtokoulu toimivat sulun aikana normaalisti, käytössä olevien turvallisuusohjeiden mukaisesti.

Nuotiopaikoilla ja laavuilla on pöytä- ja tuolirymiä, joilla voi laskupäivän lomassa viettää taukoa ja nauttia omia eväitä. Ravintoloiden, rinnealueiden ja Lumilan WC-tilat ovat sulun aikana käytössä normaalisti.

Lipunmyynti

Lähes kaikki hissilippumme ovat saatavilla nettikaupassa, jossa maksuvälineiksi käyvät verkkopankki, yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä joustoluotto. Mikäli sinulla jo on Axess-sirukortti, voit ladata haluamasi lipun kortille milloin tahansa ennen saapumistasi. Mikäli sinulla ei vielä ole Axess-sirukorttia, voit ostaa lipun ja sirukortin verkkokaupasta, ja noutaa ne länsirinteiden lipunmyynnin edessä sijaitsevasta pick-up boxista. Ostaessasi liput verkkokaupasta saat 5% alennusta normaalihintaisista hissi- ja aluelipuista (ei kausikorteista).

Axess sirukortteja voi ostaa myös Himos Centerin vastaanotosta.

Liikuntaseteleillä ja -sovelluksilla maksettavat liput tulee ostaa lippukassoilta.

Lippujen muutosehdot

Mikäli rinteitä ei koronatilanteesta johtuen avata lainkaan, jatketaan käyttämättömien kausi-, alue- ja yrityskorttien sekä päivä- ja tuntilippujen voimassaoloa ensisijaisesti seuraavalle kaudelle. Myös kaudelle 20/21 ostettujen lahjakorttien voimassaoloa jatketaan seuraavalle kaudelle.

Mikäli kausi keskeytyy hiihtokeskuksen toimesta tai viranomaisen määräyksestä, noudatamme SHKY:n ja kuluttaja-asiamiehen välisiä hiihtokeskuspalveluita koskevia sopimusehtoja.

Ravintolat – HimosBistro, HimosBuffet ja HimosCafé

HimosBistro, HimosBuffet ja HimosCafé palvelevat kauden alettua nykyisillä konsepteillaan. Ravintoloiden istumapaikoista on tällä hetkellä käytössä 75 %, jotta taukoa voi laskettelun lomassa viettää turvavälejä noudattaen. HimosBistron yhteyteen asennetaan joulukuun alussa lämmitettävä teltta, johon saadaan lisää istumapaikkoja.

HimosBistron linjastolla on erillinen ruokien noutopiste. Mikäli tilaamasi ateria ei ole valmiina ostohetkellä, saat mukaasi hakulaitteen, joka ilmoittaa milloin ateria on noudettavissa ja voit odotella aterian valmistumista myös ravintolan terassilla.

Kaikista rinneravintoloistamme voi ostaa ruokaa myös mukaan.

Ravintoloiden ottimia vaihdetaan usein ja sisäänkäyntien yhteydessä on saatavilla käsidesiautomaatit sekä maskeja.

Koronatilanteen jatkuessa emme tulevalla kaudella järjestä ravintoloissamme afterski-tapahtumia.

Vuokraamo, Huolto ja Ski Shop

Asiointi länsirinteiden vuokraamossa muuttuu siten, että kulku vuokraamoon tapahtuu uudesta, vain vuokraamoasiakkaille tarkoitetusta ovesta. Jonotus vuokraamoon tapahtuu ulkona ja vuokraamon ovella oleva liikennevalo osoittaa, milloin seuraava seurue voi siirtyä palveltavaksi. Vuokraamon, huollon ja Ski Shopin asiakkaille on jaossa maskeja. Tietty määrä vuokravälineitä on viikonloppuisin ja loma-aikoina varattavissa myös ennakkoon. Ennakkoon varatut ja maksetut välineet noudetaan erillisestä noutopisteestä, Test Centerin yhteydestä. Vuokravälineet palautetaan vuokraamon aulan kautta palautuspisteeseen.

Palautetut kypärät, sauvat ja monot desifioidaan aina käytön jälkeen. Laskettelulaseja ja vaatteita ei toistaiseksi vuokrata.

Omalla sisäänkäynnillä varustetun SkiShopin kautta onnistuu tulevalla kaudella myös välinehuollossa asiointi ja säilytyslokeroiden vuokraus.  Shopissa on saatavilla käsidesiä ja esimerkiksi laskettelulasien ja –kypärien sovituskappaleet desifioidaan aina sovituksen jälkeen.

Hissit

Ankkurihississä matkustetaan kaksin vain, kun pari on samasta perheestä tai seurueesta.
4 hengen tuolihississä voidaan matkustaa perheenjäsenten tai samassa seurueessa olevien henkilöiden kanssa. Muuten hississä voi matkustaa vain kaksi matkustajaa käyttäen maskia ja pitäen turvavälin toisiinsa.
2 hengen tuolihississä voidaan matkustaa vain yksin tai perheenjäsenten tai samassa seurueessa olevien henkilöiden kanssa.

Henkilökuntamme avustaa tarvittaessa kapulan/ankkurin antamisessa ja hissiin pääsyssä, muuten henkilökunta pyrkii pitämään turvavälit.

Rinnetapahtumat

Kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella aluehallintoviraston päätöksen nojalla 1.4.-30.4. välisen ajan. Tapahtumakalenterissamme olevat tapahtumat voidaan toteuttaa terveysturvallisesti turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden.

Yleiset ohjeet asiakkaille

Tule rinteeseen vain terveenä.
Muista käsi- ja yskimishygienia.

Laita käytetyt nenäliinat ja kertakäyttöiset suojamaskit roskikseen.
Osta lippusi etukäteen verkkokaupasta jos mahdollista.
Käytä etämaksua aina kun mahdollista.
Huolehdi turvaväleistä. Jos et pysty pitämään riittävää etäisyyttä, käytä suojamaskia.
Lataa puhelimeesi Koronavilkku-sovellus.
Käytä maskia asioidessasi sisätiloissa.

Toimi vastuullisesti, noudata rinnesääntöjä sekä henkilökunnan antamia ohjeita.

Mahdolliset altistumiset rinnepalveluissa:

24.2. HimosCafé klo 17-17.30
6.3. Länsirinteiden Vuokraamo klo 12-13 ja HimosBistro klo 15-16

Ajankohtaista tietoa koronasta löydät täältä:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirussivusto
Koronavirustiedotteet matkailijoille