HIIHTOLOMA HIMOKSELLA

HIIHTOLOMA HIMOKSELLA

Olet tervetullut viettämään koko perheen lumilomaa Himoksella! Hiihtolomaviikoilla lasketaan päivittäin kaikilla rinnealueilla ja Lumilassa. Kaiken kaikkiaan käytössä on 26 valaistua rinnettä ja 16 hissiä sekä Snow Parkit länsi- ja pohjoisrinteillä. Laskettelun ja mäenlaskun lisäksi tarjolla on monenlaista kivaa ohjelmaa.

Olemme koonneet alle vinkkilistaa onnistuneeseen talviloman viettoon rinteillämme! Tarvittaessa voit aina kääntyä henkilökuntamme puoleen, mikäli sinulla on kysyttävää!

SAAPUMINEN HIMOKSELLE

Himokselle saavut kätevimmin perille saakka omalla autolla, mutta Jämsään pääsee myös junalla ja linja-autolla. OnniBussilla pääsee myös valtien 9 varteen, josta on reilu 1 kilometrin kävelymatka länsirinteille. Avuksi matkatavaroiden kuljetukseen voi tilata vaikka Himoksen aluetaksin.

Pysäköintialueita löytyy sekä länsi-, luoteis- että pohjoisrinteiden juurelta. Länsirinteiltä löytyy myös PlugIt Finlandin latausasemat (10 kpl) hybridi- ja sähköautoille.

HIMOKSEN RINTEET

Kaikki Himoksen rinnealueet ovat avoinna la 19.2. – la 5.3. päivittäin klo 10-19.30. Sunnuntaina 6.3. rinteet suljetaan klo 17. Helpoimmat rinteet ja hissit löytyvät länsirinteiltä, HimosLumilasta ja haastavimmat rinteet Keski- ja Luoteis-Himoksen alueelta. Kaikki rinteet on valaistu, joten laskettavaa riittää pitkälle iltaan! Illan viimeinen hissinousu on ankkuri- ja sompahisseillä noin 5 min ennen hissien sulkemisaikaa. Huomioithan siis tämän, jos olet siirtymässä illalla rinteiden päälle vaikkapa majoituspaikkaasi.

SnowParkit ovat kokeneet tällä kaudella isoja mullistuksia. Länsirinteiden Streettiksellä on helppoa ja turvallista tutustua parkkilaskemiseen. Hyppypainotteinen Mountain Dew Snow Park, niinikään länsirinteillä, tarjoilee isoa ilmaa kokeneille laskijoille ja pohjoisrinteiden Mountain Dew Rail Parkissa painopiste on nimensä mukaisesti liukuobstaakkeleissa. Himoksen parkeista voi lukea lisää Instagramissa @himosparkcrew

Tutustuthan rinnekarttoihin ja rinneinfoon ennen vierailuasi. Tutustu myös rinnesääntöihin, jotta rinnepäivä sujuisi mukavammin ja turvallisemmin!

KOKO PERHEEN LUMILA

Noin kahden hehtaarin kokoisessa HimosLumilassa riittää puuhaa koko päiväksi! Alueella on neljä hissiä ja luistavia laskumäkiä monenlaisilla laskuvälineillä laskemiseen. Pääsymaksullisen alueen sisällä on viisi harjoittelurinnettä, tuubi- sekä pulkkamäki ja neljä hissiä, joista kaksi mattohissiä. Alueella on myös leikkipaikka keinuineen ja liukumäkineen. Eväitä voi mukavasti nauttia kolmella laavulla. Peikkolaavun takana on myös WC-kontti vaipanvaihtotasoineen.

Lumilaan pääsee aina voimassaolevalla kausikortilla ja hissilipulla (ei kertanousulipuilla). Lumilan aluelippuja voi ostaa lipunmyynnistä. Alle 4-vuotiaat touhuavat veloituksetta Lumilan aluelipun tai voimassaolevan kausikortin tai hissilipun omaavan huoltajan seurassa. Isovanhemmat pääsevät Lumilaan ilmaiseksi, mutta tarvitsevat sisäänpääsyyn lipun. Lippu tulee noutaa lippukassalta.

Pääsymaksuun sisältyy pulkkien, rattikelkkojen, liukumattojen ja tuubien vapaa käyttö.

Huomioithan ruuhkaisina aikoina, että laskuvälineet kiertävät kaikkien käytössä. Alle 7-vuotiaat viettävät aikaa Lumilassa vain huoltajan valvonnassa. Koirien ulkoiluttaminen Lumilassa on turvallisuus- ja hygieniasyistä kielletty.

MAASTOHIIHTO

Himos-Jämsän seudulta löytyy vaihtelevia maastoissa kulkevia hiihtolatuja yhteensä noin 100 kilometriä, joista Himoksen alueella risteilee noin 26 km. Osa laduista on valaistu klo 22 saakka.

Himoksen ladut lähtevät Keski-Himoksen rinteiden alla olevan parkkipaikan kulmasta ja Jämsän ladut Särkijärven kuntokeskukselta. Himoksen golfkentän ladun päästä lähtee yhteys Jämsään keskustaan, jossa voi joenrannasta nousta poikkeamaan kahvilla keskustan viihtyisissä ja palavelevissa kahviloissa. Pykälän maja palvelee hiihtäjiä 8 ja 9 viikoilla päivittäin klo 10-17, ostokset käteisellä.

Ajankohtaiset latu- ja huoltotilanteet löytyvät netistä jamsa.sometec.fi.

LIPUNMYYNTI

 • Kun ostat liput netistä, säästät -5%. Hissiliput ladataan aina uudelleenladattavalle Axess-sirukortille niiden toimivuuden varmistamiseksi. Netistä ostetut liput voi tulostaa PickUp-boxista, joka sijaitsee länsirinteiden lipunmyynnin edessä.
 • Alle 7-vuotiaat laskettelevat ilmaiseksi isoilla rinteillämme huoltajan seurassa.
 • Lipunmyynnit palvelevat sekä länsi- että pohjoisrinteillä ja aukeavat aina 15 min ennen rinteiden avaamista. Lipunmyynnin kassalla voit maksaa hissiliput liikunta- ja kulttuuriseteleillä sekä mobiilisovelluksilla.
 • Länsirinteillä, lipunmyynnin edustalla on automaattikassa, josta voi ostaa hissiliput ja myös sirukortit. Automaatissa maksuvälineeksi käyvät kortit. Liput voi tulostaa viereisestä PickUp-boxista.

VÄLINEVUOKRAUS

 • Nopeuta asiointia vuokraamossa kirjautumalla asiakkaaksi ennakkoon netissä.
 • Rajallinen määrä välineitä on varattavissa ennakkoon. Varatut välineet noudetaan länsirinteiltä, Test Centerin yhteydessä olevalta noutopisteeltä.
 • Vuokraamot palvelevat sekä länsi- että pohjoisrinteillä ja aukeavat aina 15 min ennen rinteiden avaamista.
 • Länsirinteiltä vuokratut välineet voi palauttaa pohjoisrinteille, ja päinvastoin.
 • Vuokraamoihin jonotetaan ulkona. Mikäli vuokravälineisiin tulee vikaa, asia hoituu länsirinteillä palautustiskillä (sisäänkäynti liukuovista).
 • Voit noutaa välineet seuraavalle päivälle jo edellisenä iltana klo 18.30 jälkeen ilman eri maksua.
 • Alle 7-vuotiaat saavat vuokravälineet tunniksi veloituksetta.
 • Voit vaihtaa sukset lautaan tai laudat suksiin veloituksetta. Huomioi, että välineiden saatavuus voi tiettyinä aikoina olla rajallinen.
 • Murtsikka- ja telemark-välineitä, lumikenkiä ja sähköpyöriä on vuokrattavissa vain länsirinteiden vuokraamosta.

RINNERAVINTOLAT JA TAUKOPAIKAT

Länsirinteiden alaosista löytyy monenlaista purtavaa laskettelun lomaan. HimosBistrossa, aivan länsirinteiden juurella, on tarjolla burgereita ja kahvilatuotteita sekä kylmiä ja kuumia juomia. HimosBuffet sijaitsee Bistron takana, ja siellä on hiihtolomaviikoilla tarjolla päivittäin herkullinen kotiruokalounas klo 11.30-15.30. Alle 7-vuotiaat ruokailevat Buffetissa lounastavan vanhemman seurassa ilmaiseksi.

ThaiQ-konttiravintolassa nautit aitoja thaimaalaisia makuja aivan lumipinnassa, hiihtokoulun kokoontumispaikan vieressä. RavintolaRinteen lounasbuffet palvelee Bistron ja Buffetin takana päivittäin klo 11-17. Lämpimien lounasvaihtoehtojen lisäksi tarjolla on pizzaa ja tacoja.

Pohjoisrinteillä energiaa voi tankata HimosCafén keittobuffetilla, hodareilla ja kahvilatuotteilla. Rinteiden äärellä olevalla lasitetulla terassilla nautit myös kylmiä ja kuumia juomia. Vuorikahviossa, pohjoisrinteiden huipulla, herkuttelet mm. tuoreilla possumunkeilla päivittäin klo 11-18.

Rinnealueella sijaitsevat nuotiopaikat ja laavut löytyvät rinnekartoistamme. Vinkkinä seurueille, joissa on sekä hiihtäjiä ja laskettelijoita, että Luoteisrinteiden alaosan laavulle pääsee sekä hiihtämällä että laskettelemalla. Samoin Keskimaan rinteiden yläosassa olevalle laavulle voivat poiketa tauolle Himoshuipun ladun hiihtäjät ja Keskimaassa laskettelevat. Lumilan alueen laavuille tarvitaan voimassal oleva hissilippu tai Lumilan aluelippu.

Rullaava sipsitehdas vierailee länsirinteillä su 20.2. – su 27.2. Sipsitehtaan löydät HimosBuffetin edustalta.

HIIHTOKOULU

Hiihtolomilla järjestetään monenlaisia kursseja kaiken ikäisille ja tasoisille laskoijolle. Lapsille on tarjolla puoli päivää kestäviä MiniWernerikursseja sekä laskettelun alkeisiin että taitojen kehittämiseen. Tarjolla on myös puolen päivän mittaisia parkkikouluja 7 vuotta täyttäneille. Kokeneemmat laskijat voivat hioa taitojaan Kantit Haltuun -kurssilla tai tutustua vaikkapa telemarkiin Kantapään kautta -kurssilla.

Hiihtokoulun toimisto sijaitsee HimosBistron pohjakerroksessa, vuokraamon yhteydessä.
Lisätitedot ja varaukset himos.fi/hiihtokoulu, puhelimitse 040 580 0902 tai sähköpostitse hiihtokoulu@himos.fi

RINNETAPAHTUMAT

Hiihtolomaviikkojen alkuun rinteillä vierailee Elanin Always Good Times -kiertue, jolloin testattavana ja myytävänä on Elanin suksia sekä Bollén kypäriä ja laseja. Himoksen omassa Test Centerissä on lisäksi testattavana Rossignolin ja Nordican sekä PuSun suksia.

Lapsille on tarjolla Lumilassa Pandan ratatreenit sunnuntaisin sekä Panda-kisa torstaina 24.2. Gradian opiskelijat järjestävät lisäksi Lumilassa monenlaista mukavaa ohjelmaa perheen pienimmille maanantaista perjantaihin viikoilla 8 ja 9 klo 11-14 välisenä aikana.

Koko perheen ohjelmassa on mm. Pepsi-pujottelua, Himos-Vertikaali -kisaa ja rinnesuunnistusta. Parkkilaskijoille on myös luvassa sessarit molemmilla hiihtolomaviikoilla.

Voit myös varata itsellesi opastetun sähköpyöräretken Himoksen ja Jämsän talvisiin maisemiin.

Katso tarkemmat tiedot ja tapahtumapäivät tapahtumakalenterista sekä oheisesta ohjelmasta.

Hauskaa Hiihtolomaa Himoksella!

Artikkeli on julkaistu 14.2.2022