HIIHTOLOMALLA HIMOKSELLE

HIIHTOLOMALLA HIMOKSELLE

Olet tervetullut viettämään koko perheen lumilomaa Himoksella! Hiihtolomaviikoilla lasketaan päivittäin kaikilla rinnealueilla ja Lumilassa. Kaiken kaikkiaan käytössä on 25 valaistua rinnettä ja 16 hissiä sekä Snow Parkit länsi- ja pohjoisrinteillä. Laskettelun lisäksi tarjolla on monenlaista kivaa ohjelmaa.

Olemme koonneet alle vinkkilistaa onnistuneeseen talviloman viettoon rinteillämme! Tarvittaessa voit aina kääntyä henkilökuntamme puoleen, mikäli sinulla on kysyttävää!

SAAPUMINEN HIMOKSELLE

Himokselle saavut kätevimmin perille saakka omalla autolla, mutta Jämsään pääsee myös junalla ja linja-autolla. OnniBussilla pääsee myös valtien 9 varteen, josta on reilu 1 kilometrin kävelymatka länsirinteille. Avuksi matkatavaroiden kuljetukseen voi tilata vaikka Himoksen aluetaksin.

Pysäköintialueita löytyy sekä länsi-, luoteis- että pohjoisrinteiden juurelta. Länsirinteiltä löytyy myös PlugIt Finlandin latausasemat (10 kpl) hybridi- ja sähköautoille.

HIMOKSEN RINTEET

Kaikki Himoksen rinnealueet ovat avoinna la 18.2. – la 4.3. päivittäin klo 10-19.30. Sunnuntaina 5.3.rinteet suljetaan klo 17 ja viikosta 10 eteenpäin voimassa kevään aukioloajat. Helpoimmat rinteet ja hissit löytyvät länsirinteiltä, HimosLumilasta ja haastavimmat rinteet Keski- sekä Luoteis-Himoksen alueelta. Kaikki rinteet on valaistu, joten laskettavaa riittää pitkälle iltaan! Illan viimeinen hissinousu on ankkuri- ja sompahisseillä noin 5 min ennen hissien sulkemisaikaa. Huomioithan siis tämän, jos olet siirtymässä illalla rinteiden päälle vaikkapa majoituspaikkaasi! Tuolihissit sulkeutuvat noin paria tuntia ennen sulkemisaikaa.

Snow Parkit ovat kokeneet tällä kaudella jälleen isoja muutoksia. Länsirinteiden Streettiksellä on helppoa ja turvallista tutustua parkkilaskemisen alkeisiin. Isot hyppylinjat ovat siirtyneet pohjoisrinteiden parkin yhteyteen ja parkki tarjoilee entistä upeamman kokonaisuuden myös kokeneille laskijoille. Himoksen parkeista voi lukea lisää Instagramissa @himosparkcrew

Tutustuthan siis rinnekarttoihin ja rinneinfoon ennen vierailuasi. Tutustu myös rinnesääntöihin, jotta rinnepäiväsi sujuisi mukavammin ja turvallisemmin!

KOKO PERHEEN LUMILA

Noin kahden hehtaarin kokoisessa HimosLumilassa riittää puuhaa koko päiväksi! Pääsymaksullisen alueen sisällä on viisi harjoittelurinnettä, tuubi- sekä pulkkamäki ja neljä hissiä, joista kaksi mattohissiä. Alueella on myös leikkipaikka keinuineen ja liukumäkineen. Eväitä voi mukavasti nauttia kolmella laavulla. Peikkolaavun takana on myös WC-kontti vaipanvaihtotasoineen.

Lumilaan pääsee aina voimassaolevalla kausikortilla ja hissilipulla (ei kertanousulipuilla). Lumilan aluelippuja voi ostaa verkkokaupasta tai lipunmyynnistä. Alle 4-vuotiaat touhuavat Lumilassa veloituksetta aluelipun, voimassaolevan kausikortin tai hissilipun omaavan huoltajan seurassa. Isovanhemmat pääsevät Lumilaan ilmaiseksi, mutta tarvitsevat sisäänpääsyyn lipun. Lippu tulee noutaa lipunmyynnistä.

Pääsymaksuun sisältyy pulkkien, rattikelkkojen, liukumattojen ja tuubien vapaa käyttö.

Huomioithan ruuhkaisina aikoina, että laskuvälineet kiertävät kaikkien käytössä. Alle 7-vuotiaat viettävät aikaa Lumilassa vain huoltajan valvonnassa. Koirien ulkoiluttaminen Lumilassa on turvallisuus- ja hygieniasyistä kielletty.

LIPUNMYYNTI

Lipunmyynnit palvelevat hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 sekä länsi- että pohjoisrinteillä, ja ne aukeavat aina 15 min ennen rinteiden avaamista.

 • Kun ostat liput netistä, säästät -3%. Hissiliput ladataan aina uudelleenladattavalle Axess-sirukortille niiden toimivuuden varmistamiseksi. Netistä ostetut liput voi tulostaa PickUp-boxista, joka sijaitsee länsirinteiden lipunmyynnin edessä.
 • Alle 7-vuotiaat laskettelevat ilmaiseksi isoilla rinteillämme huoltajan seurassa.
 • Lipunmyynnin kassalla voit maksaa hissiliput liikunta- ja kulttuuriseteleillä sekä mobiilisovelluksilla.
 • Länsirinteillä, lipunmyynnin edustalla on automaattikassa, josta voi ostaa hissiliput ja myös sirukortit. Automaatissa maksuvälineeksi käyvät kortit. Liput voi tulostaa viereisestä PickUp-boxista.

VÄLINEIDEN VUOKRAUS, HUOLTO JA SKISHOP

Vuokraamot palvelevat hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 sekä länsi- että pohjoisrinteillä, ja ne aukeavat aina 15 min ennen rinteiden avaamista. Vuokraamon yhteydessä toimii myös välinehuolto ja pieni shoppi, josta löytyy mm. kypäriä, laseja, pipoja, hanskoja ja Himos-tuotteita.

 • Nopeuta asiointia vuokraamossa kirjautumalla asiakkaaksi ennakkoon netissä.
 • Länsirinteiltä vuokratut välineet voi palauttaa pohjoisrinteille, ja päinvastoin.
 • Länsirinteiden vuokraamoon jonotetaan ulkona. Mikäli sinulla on kysyttävää jo vuokrattuihin välineisiin liittyen, asia hoituu länsirinteillä vuokraamon palautustiskillä (sisäänkäynti liukuovista).
 • Voit noutaa välineet seuraavalle päivälle jo edellisenä iltana klo 18.30 jälkeen ilman eri maksua.
 • Alle 7-vuotiaat saavat vuokravälineet tunniksi veloituksetta.
 • Voit vaihtaa sukset lautaan tai laudat suksiin ilman lisämaksua. Huomioi kuitenkin, että välineiden saatavuus voi tiettyinä aikoina olla rajallinen.
 • Murtsikka- ja telemark-välineitä sekä lumikenkiä on vuokrattavissa vain länsirinteiden vuokraamosta.

HIIHTOKOULU

Hiihtolomilla järjestetään monenlaisia kursseja kaiken ikäisille ja tasoisille laskoijolle. Lapsille on tarjolla puoli päivää kestäviä MiniWernerikursseja sekä laskettelun alkeisiin että taitojen kehittämiseen.

Mikäli olet ensimmäistä kertaa Himoksen rinteillä ja kaipaat vaikkapa laskuseuraa sekä vinkkejä omaan laskuun, voit myös osallistua hiihtokoulun järjestämille Himos Sightseeing -kursseille, joiden ajankohdat löydät tapahtumakalenterista.

Hiihtokoulun toimisto sijaitsee länsirinteillä HimosBistron pohjakerroksessa, vuokraamon yhteydessä. Hiihtokoulu palvelee länsirinteiden puolella.

Lisätitedot ja varaukset nettisivuilta, puhelimitse 040 580 0902 tai sähköpostitse hiihtokoulu@himos.fi

RINTEILLÄ TAPAHTUU

Hiihtolomaviikoilla on tarjolla monenlaista mukavaa rinneohjelmaa! Hiihtolomaohjelma kantataan käyntiin Elanin Always Good Times -kiertueella ja PuSun testipäivällä lauantaina 18.2. Himoksen omalla Test Centerillä on lisäksi testattavana Rossignolin, Nordican ja PuSun suksia sekä Nitron lautoja useampana päivänä.

Gradian opiskelijat järjestävät Lumilassa mukavaa tekemistä arkipäivisin klo 10-14 ja Ville Viking vierailee Lumilassa lauantaina 25.2. Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät osallistumaan suosittuihin Panda-pujotteluihin aina sunnuntaisin.

Pohjoisrinteiden uudistetussa parkissa on Himos Parkcrewn järjestämät sessarit lauantaina 18.2. ja sunnuntaina 26.2. Matalan kynnyksen parkkitoimintaa on myös tarjolla tiistaina 21.2. ja 28.2., kun Himoksen parkkitiimi järjestää Murrin Streettiksellä minisessarit ja parkkikoulua.

Lisää tapahtumia ja tarkemmat tiedot sekä aikataulut löytyvät tapahtumakalenteristamme!

RINNERAVINTOLAT JA TAUKOPAIKAT

Länsirinteiden alaosista löytyy monenlaista purtavaa laskettelun lomaan. HimosBistrossa, aivan länsirinteiden juurella, on tarjolla burgereita ja kahvilatuotteita sekä kylmiä ja kuumia juomia. HimosBuffet sijaitsee Bistron vieressä, ja siellä on hiihtolomaviikoilla tarjolla päivittäin herkullinen kotiruokalounas klo 11.30-15.30. Alle 7-vuotiaat ruokailevat Buffetissa lounastavan vanhemman seurassa ilmaiseksi.

ThaiQ-konttiravintolassa nautit aitoja thaimaalaisia makuja aivan lumipinnassa, hiihtokoulun kokoontumispaikan vieressä. RavintolaRinteen lounasbuffet palvelee Bistron ja Buffetin takana päivittäin klo 11-17. Lämpimien lounasvaihtoehtojen lisäksi tarjolla on pizzaa ja tacoja.

Pohjoisrinteillä energiaa voi tankata HimosCafén keittobuffetilla, hodareilla ja kahvilatuotteilla. Rinteiden äärellä olevalla lasitetulla terassilla nautit myös kylmiä ja kuumia juomia. Vuorikahviossa, pohjoisrinteiden huipulla, herkuttelet mm. tuoreilla possumunkeilla päivittäin klo 11-18.

Rinnealueella sijaitsevat nuotiopaikat ja laavut löytyvät rinnekartoistamme. Vinkkinä seurueille, joissa on sekä hiihtäjiä ja laskettelijoita, että Luoteisrinteiden alaosan laavulle pääsee sekä hiihtämällä että laskettelemalla. Samoin Keskimaan rinteiden yläosassa olevalle laavulle voivat poiketa tauolle Himoshuipun ladun hiihtäjät ja Keskimaassa laskettelevat. Lumilan alueen laavuille tarvitaan voimassa oleva hissilippu tai Lumilan aluelippu.

Rullaava sipsitehdas vierailee länsirinteillä la 18.2. – la 4.3. Sipsitehtaan löydät HimosBuffetin edustalta.

MAASTOHIIHTO

Himos-Jämsän seudulta löytyy vaihtelevissa maastoissa kulkevia hiihtolatuja yhteensä noin 100 kilometriä, joista Himoksen alueella risteilee noin 26 km. Osa laduista on valaistu klo 22 saakka.

Himoksen ladut lähtevät Keski-Himoksen rinteiden alla olevan parkkipaikan kulmasta ja Jämsän ladut Särkijärven kuntokeskukselta. Himoksen golfkentän ladun päästä lähtee yhteys Jämsään keskustaan, jossa voi joenrannasta nousta poikkeamaan kahvilla keskustan viihtyisissä ja palavelevissa kahviloissa. Pykälän maja palvelee hiihtäjiä 8 ja 9 viikoilla päivittäin klo 10-17, ostokset käteisellä.

Ajankohtaiset latu- ja huoltotilanteet löytyvät netistä jamsa.sometec.fi.