HIIHTOLOMALLA LÄHILUMILLE HIMOKSELLE

HIIHTOLOMALLA LÄHILUMILLE HIMOKSELLE

Olet tervetullut viettämään koko perheen lumilomaa Himokselle! Hiihtolomaviikoilla lasketaan päivittäin kaikilla rinnealueilla ja Lumilassa. Kaiken kaikkiaan käytössä on 26 valaistua rinnettä ja 17 hissiä sekä Snow Parkit länsi- ja pohjoisrinteillä. Laskettelun lisäksi tarjolla on monenlaista kivaa ohjelmaa.

Olemme koonneet alle vinkkilistaa onnistuneeseen talviloman viettoon rinteillämme! Tarvittaessa voit aina kääntyä henkilökuntamme puoleen, mikäli sinulla on kysyttävää!

SAAPUMINEN HIMOKSELLE

Himokselle saavut kätevimmin perille saakka omalla autolla, mutta Jämsään pääsee myös junalla ja linja-autolla. Avuksi matkatavaroiden kuljetukseen voi tilata vaikka Himoksen aluetaksin. OnniBus Flex F24-linja kulkee Helsingistä Lahden kautta Himokselle. Bussilla pääset Säyrylänsalmentin pysäkille Himos Centerille, pysäkiltä on Länsirinteille kävelyteitä pitkin 700m. Aikataulut näet täältä.

Pysäköintialueita löytyy länsi- ja pohjoisrinteiden juurelta. Länsirinteiltä löytyy myös PlugIt Finlandin latausasemat (10 kpl) hybridi- ja sähköautoille.

HIMOKSEN RINTEET

Kaikki Himoksen rinnealueet ovat avoinna pe 16.2. – la 2.3. päivittäin klo 10-19.30. Sunnuntaina 3.3. rinteet suljetaan klo 17 ja viikosta 10 eteenpäin on voimassa kevään aukioloajat. Helpoimmat rinteet ja hissit löytyvät länsirinteiltä, HimosLumilasta, ja haastavimmat rinteet Keski- sekä Luoteis-Himoksen alueelta. Kaikki rinteet on valaistu, joten laskettavaa riittää pitkälle iltaan! Illan viimeinen hissinousu on ankkuri- ja sompahisseillä noin 5 min ennen hissien sulkemisaikaa. Huomioithan siis tämän, jos olet siirtymässä illalla rinteiden päälle vaikkapa majoituspaikkaasi! Tuolihissien aukioloajat löydät rinneinfosta.

Himokselta löytyy kaksi Snow parkia. Länsirinteiden West Parkissa on helppoa ja turvallista tutustua parkkilaskemisen alkeisiin. Isot hyppylinjat ja monipuolinen reiliparkki löytyvät pohjoisrinteiden North Parkista, ja se tarjoaa upean kokonaisuuden myös kokeneille laskijoille. Himoksen parkeista voit lukea lisää Instagramissa @himosparkcrew

Tutustuthan siis rinnekarttoihin ja rinneinfoon ennen vierailuasi. Tutustu myös rinnesääntöihin, jotta rinnepäiväsi sujuisi mukavammin ja turvallisemmin!

KOKO PERHEEN LUMILA

Noin kahden hehtaarin kokoisessa HimosLumilassa riittää puuhaa koko päiväksi! Pääsymaksullisen alueen sisällä on viisi harjoittelurinnettä, tuubi- sekä pulkkamäki ja neljä hissiä, joista kaksi mattohissiä. Alueella on myös leikkipaikka keinuineen ja liukumäkineen. Eväitä voi mukavasti nauttia kolmella laavulla. Peikkolaavun takana on myös lämpimät wc-tilat vaipanvaihtotasoineen.

Lumilaan pääsee aina voimassaolevalla kausikortilla ja hissilipulla (ei kertanousulipuilla). Lumilan aluelippuja voi ostaa verkkokaupasta tai lipunmyynnistä. Alle 4-vuotiaat touhuavat Lumilassa veloituksetta aluelipun, voimassaolevan kausikortin tai hissilipun omaavan huoltajan seurassa. Ei-lasketteleville huoltajille on myös erikoishintainen huoltajalippu. Isovanhemmat pääsevät Lumilaan ilmaiseksi, mutta tarvitsevat sisäänpääsyyn lipun. Huoltajaliput ja isovanhempien liput tulee noutaa lipunmyynnistä.

Pääsymaksuun sisältyy pulkkien, rattikelkkojen, liukumattojen ja tuubien vapaa käyttö.

Huomioithan ruuhkaisina aikoina, että laskuvälineet kiertävät kaikkien käytössä. Alle 7-vuotiaat viettävät aikaa Lumilassa vain huoltajan valvonnassa. Koirien ulkoiluttaminen Lumilassa on turvallisuus- ja hygieniasyistä kielletty.

LIPUNMYYNTI

Lipunmyynnit palvelevat hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 sekä länsi- että pohjoisrinteillä, ja ne aukeavat aina 15 min ennen rinteiden avaamista. Lipunmyynti päättyy 30 minuuttia ennen rinteiden sulkemista.

 • Hissiliput ladataan aina uudelleenladattavalle Axess-sirukortille niiden toimivuuden varmistamiseksi. Netistä ostetut liput voi tulostaa PickUp-boxista, joka sijaitsee länsirinteiden lipunmyynnin edessä.
 • Alle 7-vuotiaat laskettelevat ilmaiseksi isoilla rinteillämme huoltajan seurassa.
 • Lipunmyynnin kassalla voit maksaa oman henkilökohtaisen hissilipun liikunta- ja kulttuuriseteleillä sekä mobiilisovelluksilla.
 • Länsirinteillä, lipunmyynnin edustalla on automaattikassa, josta voi ostaa hissiliput ja myös sirukortit. Automaatissa maksuvälineeksi käyvät kortit. Liput voi tulostaa viereisestä PickUp-boxista.

VÄLINEIDEN VUOKRAUS, HUOLTO JA SKISHOP

Vuokraamot palvelevat hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 sekä länsi- että pohjoisrinteillä, ja ne aukeavat aina 15 min ennen rinteiden avaamista. Vuokraamon yhteydessä toimii myös välinehuolto ja pieni shoppi, josta löytyy mm. kypäriä, laseja, pipoja, hanskoja ja Himos-tuotteita.

 • Nopeuta asiointia vuokraamossa kirjautumalla asiakkaaksi ennakkoon netissä.
 • Länsirinteiltä vuokratut välineet voi palauttaa pohjoisrinteille, ja päinvastoin.
 • Länsirinteiden vuokraamoon jonotetaan ulkona. Mikäli sinulla on kysyttävää jo vuokrattuihin välineisiin liittyen, asia hoituu länsirinteillä vuokraamon palautustiskillä (sisäänkäynti liukuovista).
 • Voit noutaa välineet seuraavalle päivälle jo edellisenä iltana klo 18.30 jälkeen ilman eri maksua.
 • Alle 7-vuotiaat saavat vuokravälineet tunniksi veloituksetta.
 • Voit vaihtaa sukset lautaan tai laudat suksiin ilman lisämaksua. Huomioi kuitenkin, että välineiden saatavuus voi tiettyinä aikoina olla rajallinen.
 • Vuokraamon kassalla voit maksaa oman henkilökohtaisen varustevuokran liikunta- ja kulttuuriseteleillä sekä mobiilisovelluksilla.
 • Murtsikka- ja telemark-välineitä sekä lumikenkiä on vuokrattavissa vain länsirinteiden vuokraamosta.

HIIHTOKOULU

Hiihtolomilla järjestetään monenlaisia kursseja kaiken ikäisille ja tasoisille laskiijolle. Lapsille on tarjolla puoli päivää kestäviä MiniWernerikursseja sekä laskettelun alkeisiin että taitojen kehittämiseen.

Hiihtokoulu on myös hyvä kohde aikuisille omien laskutaitojen kehittämiseen, voit osallistua hiihtokoulun järjestämille kursseille Kantit haltuun tai Telemarkin taikaa tai varata oman hiihtokoulutunnin vaikka kaverin kanssa.

Hiihtokoulun toimisto sijaitsee länsirinteillä HimosBistron pohjakerroksessa, vuokraamon yhteydessä. Hiihtokoulu palvelee länsirinteiden puolella.

Jos sinulla ei ole omia varusteita, muistathan varata riittävästi aikaa vuokraamossa asiointiin ennen tunnin alkua. Varustevuokra ei sisälly hiihtokoulutunteihin.

Lisätitedot ja varaukset nettisivuilta, puhelimitse 040 580 0902 tai sähköpostitse hiihtokoulu@himos.fi

RINTEILLÄ TAPAHTUU

Hiihtolomaviikoilla on tarjolla monenlaista mukavaa rinneohjelmaa! Hiihtolomaohjelma kantataan käyntiin Elanin Primetime -kiertueella lauantaina 17.2. Himoksen omalla Test Centerillä on lisäksi testattavana Rossignolin, Nordican, PuSun ja Headin suksia sekä Nitron lautoja useampana päivänä.

Hiihtolomariehassa sunnuntaina 18.2. on mukavaa tekemistä ja kisailua Länsirinteillä, paikkalla myös Apsi-apina touhuamassa lasten kanssa.
Alpen rinnerieha valtaa Länsirinteet lauantaina 24.2. mukavalla talviohjelmalla ja kisailuilla.

Gradian opiskelijat järjestävät Lumilassa mukavaa tekemistä arkipäivisin klo 10-14 ja Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät osallistumaan suosittuihin Panda-pujotteluihin aina sunnuntaisin sekä hiihtoloma viikoilla to 22.2 ja ke 28.2.

Pohjoisrinteiden North Parkissa on Himos Parkcrewn järjestämät sessarit lauantaina 24.2.

Lisää tapahtumia ja tarkemmat tiedot sekä aikataulut löytyvät tapahtumakalenteristamme!

RINNERAVINTOLAT JA TAUKOPAIKAT

Länsirinteiden alaosista löytyy monenlaista purtavaa laskettelun lomaan. HimosBistrossa, aivan länsirinteiden juurella, on tarjolla burgereita ja kahvilatuotteita sekä kylmiä ja kuumia juomia. HimosBuffet sijaitsee Bistron vieressä, ja siellä on hiihtolomaviikoilla tarjolla päivittäin herkullinen kotiruokalounas. Buffetissa on tarjolla myös Wings Buffet 16.-18.2. klo 16-18.30.

ThaiQ-konttiravintolassa nautit aitoja thaimaalaisia makuja aivan lumipinnassa, hiihtokoulun kokoontumispaikan vieressä. RavintolaRinteen lounasbuffet palvelee Bistron ja Buffetin takana. Lämpimien lounasvaihtoehtojen lisäksi tarjolla on pizzaa ja tacoja.

Pohjoisrinteillä energiaa voi tankata HimosCafén keittobuffetilla, hodareilla ja kahvilatuotteilla. Rinteiden äärellä olevalla lasitetulla terassilla nautit myös kylmiä ja kuumia juomia. Vuorikahviossa, pohjoisrinteiden huipulla, herkuttelet mm. tuoreilla possumunkeilla päivittäin.

Rinnealueella sijaitsevat nuotiopaikat ja laavut löytyvät rinnekartoistamme. Vinkkinä seurueille, joissa on sekä hiihtäjiä ja laskettelijoita, että Luoteisrinteiden alaosan laavulle pääsee sekä hiihtämällä että laskettelemalla. Samoin Keskimaan rinteiden yläosassa olevalle laavulle voivat poiketa tauolle Himoshuipun ladun hiihtäjät ja Keskimaassa laskettelevat. Lumilan alueen laavuille tarvitaan voimassa oleva hissilippu tai Lumilan aluelippu.

MAASTOHIIHTO

Himos-Jämsän seudulta löytyy vaihtelevissa maastoissa kulkevia hiihtolatuja yhteensä noin 100 kilometriä, joista Himoksen alueella risteilee noin 20 km. Osa laduista on valaistu klo 21 saakka.

Himoksen ladut lähtevät Keski-Himoksen rinteiden alla olevan parkkipaikan kulmasta ja Jämsän ladut Särkijärven kuntokeskukselta.

Pykälän maja palvelee hiihtäjiä 8 ja 9 viikoilla päivittäin klo 10-17, ostokset käteisellä.

Ajankohtaiset latu- ja huoltotilanteet löytyvät netistä jamsa.sometec.fi.