LASKE HIMOKSEN UPEAAN JOULUUN JA UUTEEN VUOTEEN

LASKE HIMOKSEN UPEAAN JOULUUN JA UUTEEN VUOTEEN

Suosiollisten lumetussäiden ansiosta lasketaan joulun aikaan kaikilla länsirinteillä Bonus-, Keskimaa- ja ABC-rinteet mukaan lukien. Kaiken kaikkiaan joulusesonkiin saadaan käyttöön vähintään 15 rinnettä, joista 5 on Lumilassa. Käytössä on myös kaksi tuolihissiä, joista toinen on tälle kaudelle valmistunut uusi tuolihissi aivan länsirinteiden rinnepalveluiden äärellä. Ensimmäisten pohjoisrinteiden avausta tavoitellaan 6.1.

West Parkista (ent. Murrin Streettis) löytyy parkkilaskijoille upea kattaus sekä helpompia että haastavampia linjoja. Peikkorinteessä on myös kivoja mini boxeja perheen pienimmille temppuilijoille sekä Panda-rata. Koko perheelle talvisia elämyksiä tarjoilevassa Lumilassa ovat avoinna kaikki rinteet ja laavut sekä pulkka- ja tuubimäki stiga-ränneineen.

Rinteet ovat avoinna perjantaina 22.12. klo 12-19.30 ja lauantaina 23.12. klo 10-19.30. Jouluaattona lasketaan klo 10-14 ja sen jälkeen päivittäin klo 10-19.30 lauantaihin 6.1. saakka. Loppiaisena 7.1. rinteet ovat avoinna klo 10.00-17.00.

VINKIT SUJUVAMPAAN ASIOINTIIN RINNEPALVELUISSA

Alla muutamia vinkkejä joulunviettoa sujuvoittamaan:

*Jouluaaton erikoishintaiset hissiliput saat hankittua länsirinteiden lipunmyynnistä. Aikuisten hissilippu jouluaatolle klo 10-14 on 43 € ja 7-11-v. lasten sekä eläkeläisten hissilippu 26 €.

*Osta muut hissiliput helposti netistä. Nettikaupasta ostettu lippu aktivoituu ensimmäisellä hissinousulla lipun keston mukaiseksi. Lippujen toimintavarmuuden takaamiseksi, liput ladataan uudelleenladattavalle Axess Smart Card -sirukortille (7,50 €). Sirukortteja on ostettavissa myös HimosCenterin vastaanotossa.

*Osta hissiliput paikan päällä länsirinteiden lipunmyynnin edustalla olevalta automaattikassalta. Mikäli sinulla ei ole omaa sirukorttia, voit tulostaa sen oston yhteydessä automaattikassan vieressä olevasta pick-up boxista.

*Kirjaudu vuokraamon asiakkaaksi aina ennakkoon. Vuokraamon edustalla on myös opastetaulu, jossa olevan QR-koodin avulla pääsee siirtymään kirjautumissivulle. Vuokraamoon jonotetaan ulkona, joten huomioithan tämän pukeutumisessasi.

*Suksi-, lauta- ja murtomaasettien vuokraus alkaa Monokontista, jossa voit sovittaa itsellesi sopivat monot. Siirry sen jälkeen palveltavaksi vuokraamon palvelutiskille. Mikäli vuokraat vain sauvat tai kypärän, voit vuokrata ne myös Ski Shopin kassalta (sisäänkäynti lipunmyynnin ja vuokraamon välissä olevista liukuovista).

*Ski Shop, säilytyslokerot, suksi- ja lautahuolto sekä Hiihtokoulun palvelupiste löytyvät vuokraamon yhteydestä. Käy sisään lipunmyynnin ja vuokraamon välissä olevista liukuovista.

*Taukoa voit laskettelun lomassa viettää joko alueen ravintoloissa, nuotiopaikalla tai Lumilan laavuilla, jonne pääsee voimassa olevalla hissi- tai aluelipulla. Rinneravintoloiden aukioloajat ja menut voi tarkistaa ravintoloiden omilta sivuilta:

Bistro
Buffet
ThaiQ
Ravintola Rinne

*Sähkö- ja hybridiautojen latauspaikat löytyvät länsirinteiden parkkipaikalta, rinteiltä päin katsoen toisesta rivistä. Rekisteröityneenä PlugIt-käyttäjänä latauksen hinta on 0,35 €/kWh ensimmäiset 4 tuntia, jonka jälkeen hinta 0,35 €/kWh + 0,05 €/min. Rekisteröitymättömän asiakkaan hinta on 0,99 € (kertamaksu) + 0,35 €/kWh ensimmäiset 4 tuntia, jonka jälkeen hinta 0,35 €/kWh + 0,05 €/min.

*Ensilumenladun lähtöpaikka löytyy rinteitä kohti ajettaessa Länsi-Himoksentien vasemmalta puolelta (Google maps: Himosraitti 2 Parking). Valaistulla ladulla on pituutta yhteen suuntaan 1,7 km, joten hiihtolenkille kertyy edestakaisin mittaa 3,4 km. Latu on valaistu klo 6.00-8.00 ja 16.00-22.00 välillä. Säilölumilla marraskuussa tehty latu on toistaiseksi maksullinen. Päivälipun voi maksaa paikan päällä MobilePayllä ja niitä on myynnissä myös Himos Center Marketilla sekä länsirinteiden lipunmyynnissä, jossa maksuvälineenä käyvät myös liikunta- ja kulttuurisetelit sekä sovellukset. Päivälipun hinta on aikuisille 12 € ja 10-16-v. lapsille 6 €. Ensilum muuttuu maksuttomaksi 23.12. alkaen.

*Ennen saapumistasi rinteille, tarkista aina ajantasainen rinneifo ja aukioloajat!

RINNEOHJELMAA

Vertikaalissa voit haastaa itsesi ja kaverisi nousumäärissä lauantaina 23.12., tiistaina 26. ja sunnuntaina 31.12. Keskiviikkona 27.12. on vuorossa jouluinen rinnesuunnistus, jossa etsitään rasteja rinnealueelta ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan kivoja palkintoja. Pusu Demo-tour vierailee Länsirinteillä torstaina 28.12. klo 11.00-15.00.

Avoimet suksi alkeet -kurssit ovat suunnattu ensikertalaisille tai hyvin vähän laskeneille. Tunnilla harjoitellaan tasapainon löytymistä, jarruttamista, käännöksiä sekä hissin käyttöä. Lue lisää ja ilmoittaudu kurssille. Kurssit 27.12., 28.12., 29.12. ja 30.12. klo 11.12-12.45. Avoimet lauta alkeet kurssit on 28.12. ja 30.12. klo 11.15-12.45 Lue lisää ja ilmoittaudu kurssille.

Perjantaina 29.12. juhlitaan Himoksen 39-vuotissyntymäpäiviä ja silloin ohjelmassa on mukavaa musiikkia sekä leikkimielisiä kilpailuja DJ-Laten johdolla. Lauantaina 30.12. Alpen rinnerieha tuo mukavaa ohjelmaa länsirinteille koko perheelle. Sunnuntaina 31.12. järjestetään Lumilassa suosittu suosittu Panda-pujottelu alle 12-vuotiaille laskijoille.

Himoksen alueen ilotulitusta pääsee jälleen seuraamaan Himos Parkin rantaan su 31.12. klo 22. Noudatathan varovaisuutta omien ilotulitteiden kanssa ja ammut uudenvuodenyönä ilotulitteita vain klo 18-02 välisenä aikana. Ilotulitteiden ampuminen on rinne- ja caravanalueella kielletty.

Tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät tapahtumakalenterista.

MUUTA TEKEMISTÄ

Kauneimpia joululauluja lauletaan Himos Areenalla lauantaina klo 19. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

HimosLomien jouluohjelmasta löytyy lauantaille 23.12. mm. lasten moottorikelkkakoulu, Liesjärvisafari mönkijöillä, lasten taidepaja, piparkakkujen leipomista. Sunnuntaina 24.12. pääsee mm. jouluisiin ulkotouhuihin ja joulusaunaan saunapihalle ja maanantaina saunapihalle joulupäivän saunaan. Tapaninpäivälle riittää ohjelmaa mm. Pilkkiretki oppaan johdolla, eFatbike-safari , Lasten moottorikelkkakoulu ja Avantoseikkailu. Tarkemmat tiedot ja aikataulut HimosLomien jouluohjelmasta

Huvikeskus Willi Länsi avaa ovensa 22.12. ja voit jo ennakkoon varata vuorosi keilaluun, golfiin ja padeliin jo etukäteen netistä. Willissä Lännessä palvelee myös ravintola Saluuna.

HYVÄÄ JOULUA JA LUISTAVIA LASKUJA!

Artikkeli julkaistu 21.12.2023