LASKE HIMOKSEN JOULUUN JA UUTEEN VUOTEEN

LASKE HIMOKSEN JOULUUN JA UUTEEN VUOTEEN

Suosiollisten lumetussäiden ansiosta joulun aikaan lasketellaan lähes kaikilla länsirinteillä. Parkeista avoinna on Murrin Streettis, josta löytyy laskijoille sekä helpompia etttä haastavampia linjoja. Peikkorinteestä löytyy myös mini boxeja perheen pienimmille temppuilijoille. Lumilan tuubimäen avausta tavoitellaan jouluaatoksi.

Rinteet ovat avoinna torstaina 22.12. ja perjantaina 23.12. klo 12-19.30. Jouluaattona lasketaan klo 10-14 ja sen jälkeen päivittäin klo 10-19.30 lauantaihin 7.1. saakka. Sunnuntaina 8.1. rinteet ovat avoinna klo 10.00-17.00.

VINKIT SUJUVAMPAAN ASIOINTIIN RINNEPALVELUISSA

Alla muutamia vinkkejä joulunviettoa sujuvoittamaan:

*Jouluaaton erikoishintaiset hissiliput saat hankittua länsirinteiden lipunmyynnistä. Aikuisten hissilippu jouluaatolle klo 10-14 on 41 € ja 7-11-v. lasten sekä eläkeläisten hissilippu 25 €.

*Osta muut hissiliput ennakkoon netistä ja säästä –3 %. Nettikaupasta ostettu lippu aktivoituu ensimmäisellä hissinousulla lipun keston mukaiseksi. Lippujen toimintavarmuuden takaamiseksi, liput ladataan uudelleenladattavalle Axess Smart Card -sirukortille (7 €). Sirukortteja on ostettavissa myös HimosCenterin vastaanotossa.

*Osta hissiliput paikan päällä länsirinteiden lipunmyynnin edustalla olevalta automaattikassalta. Mikäli sinulla ei ole omaa sirukorttia, voit tulostaa sen oston yhteydessä automaattikassan vieressä olevasta pick-up boxista.

*Kirjaudu vuokraamon asiakkaaksi aina ennakkoon. Vuokraamon edustalla on myös opastetaulu, jossa olevan QR-koodin avulla pääsee siirtymään kirjautumissivulle. Vuokraamoon jonotetaan ulkona, joten huomioithan tämän pukeutumisessasi.

*Suksi-, lauta- ja murtomaasettien vuokraus alkaa Monokontista, jossa voit sovittaa itsellesi sopivat monot. Siirry sen jälkeen palveltavaksi vuokraamon palvelutiskille. Mikäli vuokraat vain sauvat tai kypärän, voit vuokrata ne myös Ski Shopin kassalta (sisäänkäynti lipunmyynnin ja vuokraamon välissä olevista liukuovista).

*Ski Shop, säilytyslokerot, suksi- ja lautahuolto sekä Hiihtokoulun palvelupiste löytyvät HimosBistron pohjakerroksesta. Käy sisään lipunmyynnin ja vuokraamon välissä olevista liukuovista.

*Taukoa voit laskettelun lomassa viettää joko alueen ravintoloissa, nuotiopaikalla tai Lumilan laavuilla, jonne pääsee voimassa olevalla hissilipulla. HimosBistro palvelee Burger-menulla aina länsirinteiden auki ollessa. HimosBuffet avaa ovensa uuden vuoden alla torstaina 29.12. ja palvelee päivittäin sunnuntaihin 8.1. saakka. ThaiQ avaa ovensa joulupäivänä 25.12. (suljettu 31.12.) ja Ravintola Rinteen buffet palvelee päivittäin tapaninpäivästä klo 11-17 sunnuntaihin 8.1. saakka.

*Sähkö- ja hybridiautojen latauspaikat löytyvät länsirinteiden parkkipaikalta, rinteiltä päin katsoen toisesta rivistä. Rekisteröityneenä PlugIt-käyttäjänä latauksen hinta on 0,40 €/kWh ensimmäiset 4 tuntia, jonka jälkeen hinta 0,40 €/kWh + 0,05 €/min. Rekisteröitymättömän asiakkaan hinta on 0,99 € (kertamaksu) + 0,40 €/kWh ensimmäiset 4 tuntia, jonka jälkeen hinta 0,40 €/kWh + 0,05 €/min.

*Ensilumenladun lähtöpaikka löytyy rinteitä kohti ajettaessa Länsi-Himoksentien vasemmalta puolelta (Google maps: Himosraitti 2 Parking). Valaistulla ladulla on pituutta yhteen suuntaan 1,7 km, joten hiihtolenkille kertyy edestakaisin mittaa 3,4 km. Latu on valaistu klo 6.00-8.00 ja 16.00-22.00 välillä. Säilölumilla marraskuussa tehty latu on toistaiseksi maksullinen. Päivälipun voi maksaa paikan päällä MobilePayllä ja niitä on myynnissä myös Himos Center Marketilla sekä länsirinteiden lipunmyynnissä, jossa maksuvälineenä käyvät myös liikunta- ja kulttuurisetelit sekä sovellukset. Päivälipun hinta on aikuisille 12 € ja 10-16-v. lapsille 6 €.

*Ennen saapumistasi rinteille, tarkista aina ajantasainen rinneifo ja aukioloajat!

RINNEOHJELMAA

Talven ensimmäinen Panda-pujottelu alle 12-vuotiaille lapsille järjestetään Peikkorinteessä sunnuntaina 25.12. klo 14. Test Center palvelee joululoman viettäjiä sunnuntaina 25.12. ja tiistaina 27.12. ja keskiviikkona 28.12. suunnistetaan rinteessä tonttu-teemalla. Torstaina 29.12. vietetään rinteiden 38-vuotis synttäreitä ja perjantaina pääsee kisaamaan nousujen määrästä Vertikaali-kisassa.

Tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät tapahtumakalenterista.

MUUTA TEKEMISTÄ

Kauneimpia joululauluja lauletaan Himos Areenalla perjantaina klo 19. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

HimosLomien jouluohjelmasta löytyy perjantaille 23.12. mm. lasten moottorikelkkakoulu ja peikkometsän iltaseikkailu. Lauantaina 24.12. pääsee mm. joulusaunaan saunapihalle ja sunnuntaina juhlimaan jouluyötä Areenalle. Hirvikartanon sarvekkaisiin asukkaisiin pääsee tutustumaan tapaninpäivänä 26.12. Tarkemmat tiedot ja aikataulut HimosLomien jouluohjelmasta.

Paljakan reitti on tampattu ja siellä pääsee kulkemaan kävellen ja fatbikella. Reitille pääsee parhaiten Kivijärventien päästä tai Haperotien varrelta.

Himoksen alueen ilotulitusta pääsee jälleen seuraamaan Himos Parkin rantaan la 31.12. klo 22. Noudatathan varovaisuutta omien ilotulitteiden kanssa ja ammut uudenvuodenyönä ilotulitteita vain klo 18-02 välisenä aikana. Ilotulitteiden ampuminen on rinne- ja caravanalueella kielletty.

HYVÄÄ JOULUA JA LUISTAVIA LASKUJA!

Artikkeli julkaistu 22.12.2022