OSUUSKAUPPA KESKIMAA RAKENTAA HIMOKSEN LÄNSIRINTEIDEN JUURELLE 121 LOMAHUONEISTON KOKONAISUUDEN

OSUUSKAUPPA KESKIMAA RAKENTAA HIMOKSEN LÄNSIRINTEIDEN JUURELLE 121 LOMAHUONEISTON KOKONAISUUDEN

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakentaa vuokrattavien lomahuoneistojen (chalet) kokonaisuuden Himoksen Länsirinteiden juurelle. Alueelle on suunniteltu 121 korkealaatuista majoitushuoneistoa ja 180-paikkainen ravintola terasseineen. Tällä hetkellä kyseisellä rakennuspaikalla sijaitsee karavaanialue, jolle tullaan osoittamaan uusi paikka, jatkossakin rinnepalvelujen välittömästä läheisyydestä.

Rakentamisen suunnitellaan käynnistyvän toukokuussa 2024, ja kokonaisuus on tarkoitus saada valmiiksi marraskuuhun 2025 mennessä. Investoinnin suuruus kokonaisuudessaan on noin 32 miljoonaa euroa sisältäen kiinteistön ja kalusteet.

Lomahuoneistoihin suunnitellut huoneistot ovat Himokselle uudenlaista chalet-tyyppistä loma-asumista, jossa asiakas voi nauttia laadukkaasta, viihtyisästä majoituksesta ja lomailun helppoudesta ski-in ski-out -mallilla. Huoneistot sijaitsevat myös lähellä Himoksen golfkenttää sekä alueen lukuisia tapahtumia. Huoneistoihin on suunniteltu digitaalinen palvelukonsepti, jossa ei olisi perinteisen hotellin vastaanottoa. Huoneistoja vuokrataan hotellimaisesti vuorokausiperiaatteella.

Alueelle rakennetaan kerralla kolmen kiinteistön kokonaisuus, jonka huoneistoissa kussakin on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Vuodepaikkoja on yhteensä noin 500. Jokaiselle huoneistolle on suunniteltu oma pysäköinti. Pysäköintialueelle on suunniteltu ABC-sähkölatausmahdollisuus. Keskimaa rakennuttaa hotellin viereen myös uuden pysäköintiaueen sekä hotellin asukkaille että alueen yleiseen pysäköintiin.

Lähimpänä rinnettä sijaitsevan talon ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan sisätiloiltaan 180-paikkainen ravintola terasseineen. Lisäksi kiinteistöihin tulee urheiluvälineiden säilytys- ja huoltotilat, pesula sekä S-market Jämsän ruoan verkkokaupan noutopiste. 

Artikkeli on julkaistu 11.1.2024