PÄÄSIÄINEN HIMOKSELLA

PÄÄSIÄINEN HIMOKSELLA

Tervetuloa viettämään pääsiäistä keväthangille! Lumivarmat rinteet ja keväiset kelit lupailevat leppoisaa pääsiäisen viettoa Himoksen rinteillä. Pääsiäisen aikaan lasketaan vielä kaikilla rinnealueilla ja Lumilassa. Kaiken kaikkiaan käytössä on 25 rinnettä ja 16 hissiä sekä Snow Parkit länsi- ja pohjoisrinteillä. Länsirinteiden Parkissa on laskettavaa junioreille ja Pohjoisrinteiden parkista löytyy isommat hypyt ja reilit. Laskettelun ja mäenlaskun lisäksi tarjolla on monenlaista kivaa rinneohjelmaa.

SAAPUMINEN HIMOKSELLE

Himokselle saavut kätevimmin omalla autolla, mutta Jämsään pääsee myös junalla ja linja-autolla. Etäisyyttä Jämsän keskusten ja Himoksen välillä on noin 7 kilometria ja matka taittuu mukavasti vaikka Himoksen aluetaksin kyydissä. OnniBussilla pääsee myös valtien 9 varteen, josta on reilu 1 kilometrin kävelymatka länsirinteille.

Pysäköintialueita omille autoille löytyy sekä länsi-, luoteis- että pohjoisrinteiden juurelta. Länsirinteiltä löytyy myös Plugit Finlandin latausasemat (10 kpl) hybridi- ja sähköautoille.

LIPUNMYYNTI

 • Kun ostat liput netistä, säästät -3%. Hissiliput ladataan aina uudelleenladattavalle Axess-sirukortille niiden toimivuuden varmistamiseksi. 
 • Netistä ostetut liput voi tulostaa PickUp-boxista, joka sijaitsee länsirinteiden lipunmyynnin edessä.
 • Alle 7-vuotiaat laskettelevat ilmaiseksi isoilla rinteillämme huoltajan seurassa.
 • Lipunmyynnit palvelevat sekä länsi- että pohjoisrinteillä ja aukeavat aina 15 min ennen rinteiden avaamista. Lipunmyynnin kassalla voit maksaa hissiliput liikunta- ja kulttuuriseteleillä sekä mobiilisovelluksilla.
 • Länsirinteillä, lipunmyynnin edustalla on automaattikassa, josta voi ostaa hissiliput ja myös sirukortit. Automaatissa maksuvälineeksi käyvät kortit. Liput voi tulostaa viereisestä PickUp-boxista.

VÄLINEVUOKRAUS

 • Nopeuta asiointia vuokraamossa kirjautumalla asiakkaaksi ennakkoon netissä.
 • Perjantaille 7.4. osa vuokravälineistä on varattavissa ennakkoon torstaihin 6.4. klo 12 mennessä. Varatut välineet noudetaan länsirinteiltä, Test Centerin yhteydessä sijaitsevalta noutopisteeltä.
 • Vuokraamot palvelevat sekä länsi- että pohjoisrinteillä ja aukeavat aina 15 min ennen rinteiden avaamista.
 • Murtsikka- ja telemark-välineitä, lumikenkiä on vuokrattavissa vain länsirinteiden vuokraamosta.
 • Länsirinteiltä vuokratut välineet voi palauttaa pohjoisrinteille, ja päinvastoin.
 • Vuokraamoihin jonotetaan ulkona. Mikäli vuokravälineiden kanssa tulee ongelmia, asia hoituu länsirinteillä palautustiskillä (sisäänkäynti liukuovista).
 • Voit noutaa välineet seuraavalle päivälle jo edellisenä iltana klo 18.00 jälkeen ilman eri maksua.
 • Alle 7-vuotiaat saavat vuokravälineet tunniksi veloituksetta.
 • Voit vaihtaa sukset lautaan tai laudat suksiin veloituksetta. Huomioi, että välineiden saatavuus voi tiettyinä aikoina olla rajallinen.

RINTEET JA AUKIOLOAJAT

Pääsiäisviikolla lasketaan pohjois- ja luoteisrinteillä maanantaista torstaihin. Kaikki rinnealueet ovat avoinna perjantaista 7.4. – sunnuntaihin 9.4. päivittäin klo 10-19.30. Maanantaina 10.4. rinteet ovat avoinna klo 10-17.

Helpoimmat rinteet ja hissit löytyvät länsirinteiltä, HimosLumilasta ja haastavimmat rinteet Keski- ja Luoteis-Himoksen alueelta. Voit myös tutustua Himoksen rinnealueeseen jo ennakkoon virtuaalisen kartan avulla. 

Illan viimeinen hissinousu on ankkuri- ja sompahisseillä noin 5 min ennen hissien sulkemisaikaa. Huomioithan siis tämän, jos olet siirtymässä illalla rinteiden päälle vaikkapa majoituspaikkaasi.

Snow Parkit ovat kokeneet tällä kaudella isoja muutoksia. Länsirinteiden Streettiksellä on helppoa ja turvallista tutustua parkkilaskemiseen. Uusi Mountain Dew Snow Park on avattu pohjoisrinteillä! Tarjolla on kattavasti laskettavaa ja haasteita kokeneemmallekin laskijalle. Löytyy boksilinja, reilejä ja paljon luottorautoja. Junioreille ja aloittelijoille löytyy parkista oma alue, missä on pienempiä bokseja sekä pressejä. Himoksen parkeista voi lukea lisää Instagramissa @himosparkcrew

Tutustuthan rinnekarttoihin ja rinneinfoon ennen vierailuasi. Tutustu myös rinnesääntöihin, jotta rinnepäivä sujuisi mukavammin ja turvallisemmin!

KOKO PERHEEN LUMILA

Noin kahden hehtaarin kokoisessa HimosLumilassa riittää puuhaa koko päiväksi! Alueella on neljä hissiä ja luistavia laskumäkiä monenlaisilla laskuvälineillä laskemiseen. Pääsymaksullisen alueen sisällä on viisi harjoittelurinnettä, tuubi- sekä pulkkamäki ja neljä hissiä, joista kaksi mattohissiä. Alueella on myös leikkipaikka keinuineen ja liukumäkineen. Eväitä voi mukavasti nauttia kolmella laavulla. Peikkolaavun takana on myös WC-kontti vaipanvaihtotasoineen.

Lumilaan pääsee aina voimassaolevalla kausikortilla ja hissilipulla (ei kertanousulipuilla). Lumilan aluelippuja voi ostaa lipunmyynnistä. Alle 4-vuotiaat touhuavat veloituksetta Lumilan aluelipun tai voimassaolevan kausikortin tai hissilipun omaavan huoltajan seurassa. Isovanhemmat pääsevät Lumilaan ilmaiseksi, mutta tarvitsevat sisäänpääsyyn lipun. Lippu tulee noutaa lippukassalta.

Pääsymaksuun sisältyy pulkkien, rattikelkkojen, liukumattojen ja tuubien vapaa käyttö. Huomioithan ruuhkaisina aikoina, että laskuvälineet kiertävät kaikkien käytössä.

Alle 7-vuotiaat viettävät aikaa Lumilassa vain huoltajan valvonnassa.

Koirien ulkoiluttaminen Lumilassa on turvallisuus- ja hygieniasyistä kielletty.

MAASTOHIIHTO JA PYÖRÄILY

Himoksen alaosissa kulkevat ladut lähtevät Keski-Himoksen rinteiden alla olevan parkkipaikan kulmasta (Himosraitti 2 parking) ja Jämsän ladut Särkijärven kuntokeskukselta. Himoshuipun ladulle pääsee ajamalla autolla pohjoisrinteiden päälle.

Ajankohtaiset latu- ja huoltotilanteet löytyvät netistä jamsa.sometec.fi.

E-Fatbikella tutustut mukavasti Himoksen ja Jämsän alueeseen. Laadukkaat pyörät voit varata käyttöösi HimosLomilta.
https://himoslomat.fi/pyoraily/

HIIHTOKOULU

Hiihtokoulun toimisto sijaitsee HimosBistron pohjakerroksessa, vuokraamon yhteydessä.

Lisätiedot ja varaukset himos.fi/hiihtokoulu, puhelimitse 040 580 0902 tai sähköpostitse hiihtokoulu@himos.fi

RINNEOHJELMAA

Pääsiäisviikonloppu käynnistyy perinteisesti Pääsiäisriehalla ja naamiaisilla. Pääsiäisriehaa vietetään länsirinteillä perjantaina klo 11-15. Pääsiäisriehan ohessa palvelee Test Center, josta voit myös hankkia testikäytössä olleita suksia omaksi edulliseen hintaan! DJ Late soittelee parhaita afterski-biisejä HimosBistron terassilla lauantaina klo 15.30-17.

Lauantaina Himoksen parkkitiimi järjestää pohjoisrinteiden Mountain Dew -parkissa sessarit klo 13-17 ja Tommi Läntinen esiintyy Afterskin merkeissä HimosBistron terassilla klo 15. Test Center on avoinna myös lauantaina klo 11-15. Ville Viking vierailee myös länsirinteillä ja Lumilassa lauantaina klo 11-13.

Sunnuntaina lasketaan Mökön helpossa rinteessä koko perheen pääsiäiskisa tasoituskertoimilla. Ilmoittautumiset kisaan klo 11.15 alkaen.

Perheen pienimmät kisaavat sunnuntaina Panda-pujottelussa Peikkorinteessä klo 14 alkaen. Ilmoittautumiset hiihtokoulun kokoontumispisteellä klo 13.45.

Katso tarkemmat tiedot ja tapahtumapäivät tapahtumakalenterista.

RINNERAVINTOLAT JA TAUKOPAIKAT

Länsirinteiden alaosista löytyy monenlaista purtavaa laskettelun lomaan. HimosBistrossa, aivan länsirinteiden juurella, on tarjolla burgereita ja kahvilatuotteita sekä kylmiä ja kuumia juomia. HimosBuffet sijaitsee Bistron takana, ja siellä on perjantaista sunnuntaihin tarjolla herkullinen kotiruokalounas klo 11.30-15.30. Alle 7-vuotiaat ruokailevat HimosBuffetissa lounastavan vanhemman seurassa ilmaiseksi.

ThaiQ-konttiravintolassa nautit aitoja thaimaalaisia makuja aivan lumipinnassa, hiihtokoulun kokoontumispaikan vieressä tai haet maistuvat annokset mukaan. RavintolaRinteen lounasbuffet palvelee Bistron ja Buffetin takana perjantaista sunnuntaihin klo 11-17. Lämpimien lounasvaihtoehtojen lisäksi tarjolla on pizzaa ja tacoja.

Pohjoisrinteillä energiaa voi tankata HimosCafén keittobuffetilla, hodareilla ja kahvilatuotteilla. Rinteiden äärellä olevalla lasitetulla terassilla nautit myös kylmiä ja kuumia juomia. Vuorikahviossa, pohjoisrinteiden huipulla, herkuttelet mm. tuoreilla possumunkeilla.

Rinnealueella sijaitsevat nuotiopaikat ja laavut löytyvät rinnekartoistamme. Vinkkinä seurueille, joissa on sekä hiihtäjiä ja laskettelijoita, että Luoteisrinteiden alaosan laavulle pääsee sekä hiihtämällä että laskettelemalla. Samoin Keskimaan rinteiden yläosassa olevalle laavulle voivat poiketa tauolle Himoshuipun ladun hiihtäjät ja Keskimaassa laskettelevat.

Huomioithan, että Lumilan alueen laavuille tarvitaan voimassa oleva hissilippu tai Lumilan aluelippu.

Tutustu myös HimosLomien viikko-ohjelmaan ja HimosAreenan keikkakalenteriin!

Artikkeli julkaistu 15.3.