PÄÄSIÄINEN HIMOKSELLA

PÄÄSIÄINEN HIMOKSELLA

Tervetuloa viettämään pääsiäistä keväthangille! Lumivarmat rinteet ja keväiset kelit lupailevat leppoisaa pääsiäisen viettoa Himoksen rinteillä. Pääsiäisen aikaan lasketaan vielä kaikilla rinnealueilla ja Lumilassa. Kaiken kaikkiaan käytössä on 26 rinnettä ja 17 hissiä sekä Snow Parkit länsi- ja pohjoisrinteillä. Länsirinteiden Parkissa on laskettavaa junioreille ja Pohjoisrinteiden parkista löytyy isommat hypyt ja reilit. Laskettelun ja mäenlaskun lisäksi tarjolla on monenlaista kivaa rinneohjelmaa.

SAAPUMINEN HIMOKSELLE

Himokselle saavut kätevimmin omalla autolla, mutta Jämsään pääsee myös junalla ja linja-autolla. Etäisyyttä Jämsän keskusten ja Himoksen välillä on noin 7 kilometria ja matka taittuu mukavasti vaikka Himoksen aluetaksin kyydissä. Onnibussin laskettelureissuille pääsee myös OnniBus FLEX F24 -linjalla, joka kulkee Helsingistä Lahden kautta Himokselle. Bussilla pääset Säyrylänsalmentien pysäkille Himos Centerille. Pysäkiltä on Länsirinteille kävelyteitä pitkin matkaa noin 700m.

Pysäköintialueita omille autoille löytyy sekä länsi-, luoteis- että pohjoisrinteiden juurelta. Länsirinteiltä löytyy myös Plugit Finlandin latausasemat (10 kpl) hybridi- ja sähköautoille.

LIPUNMYYNTI

 • Voit ostaa liput kätevästi netistä https://himos.fi/laskettelu/hissiliput/ ja pääset suoraan saavuttuasi rinteeseen.
 • Netistä ostetut liput ja sirukortit voi tulostaa PickUp-boxista, joka sijaitsee länsirinteiden lipunmyynnin edessä.
 • Alle 7-vuotiaat laskettelevat ilmaiseksi isoilla rinteillämme huoltajan seurassa.
 • Lipunmyynnit palvelevat pääsiäisen aikaan sekä länsi- että pohjoisrinteillä ja aukeavat aina 15 min ennen rinteiden avaamista. Lipunmyynnin kassalla voit maksaa hissiliput liikunta- ja kulttuuriseteleillä sekä mobiilisovelluksilla.
 • Länsirinteillä, lipunmyynnin edustalla on automaattikassa, josta voi ostaa hissiliput ja sirukortit. Automaatissa maksuvälineeksi käyvät kortit. Liput voi tulostaa viereisestä PickUp-boxista.

VÄLINEVUOKRAUS

 • Nopeuta asiointia vuokraamossa kirjautumalla asiakkaaksi ennakkoon netissä.
 • Perjantaille 29.3. ja lauantaille 30.3. osa vuokravälineistä on varattavissa ennakkoon edelliseen päivään klo 12 mennessä. Varatut välineet maksetaan ennakkoon ja noudetaan länsirinteiltä, Test Centerin yhteydessä sijaitsevalta noutopisteeltä.
 • Vuokraamot palvelevat sekä länsi- että pohjoisrinteillä ja aukeavat aina 15 min ennen rinteiden avaamista.
 • Murtsikka- ja telemark-välineitä sekä lumikenkiä on vuokrattavissa vain länsirinteiden vuokraamosta.
 • Länsirinteiltä vuokratut välineet voi palauttaa pohjoisrinteille ja päinvastoin.
 • Vuokraamoihin jonotetaan ulkona. Mikäli vuokravälineiden kanssa tulee ongelmia, asia hoituu länsirinteillä palautustiskillä (sisäänkäynti liukuovista) ja pohjoisrinteellä normaalisti vuokraamossa asioiden.
 • Aamun ruuhkien välttämiseksi voit noutaa välineet seuraavalle päivälle jo edellisenä iltana klo 18.00 jälkeen ilman eri maksua.
 • Alle 7-vuotiaat saavat vuokravälineet tunniksi veloituksetta.
 • Voit vaihtaa sukset lautaan tai laudat suksiin veloituksetta. Huomioi, että välineiden saatavuus voi tiettyinä aikoina olla rajallinen.

RINTEET JA AUKIOLOAJAT

Kaikki rinnealueet ovat avoinna perjantaista 29.3. – sunnuntaihin 31.3. päivittäin klo 10-19.30. Maanantaina 1.4. rinteet ovat avoinna klo 10-17.

Helpoimmat rinteet ja hissit löytyvät länsirinteiltä, HimosLumilasta ja haastavimmat rinteet Keski- ja Luoteis-Himoksen alueelta. Voit myös tutustua Himoksen rinnealueeseen jo ennakkoon virtuaalisen kartan avulla. 

Illan viimeinen hissinousu on ankkuri- ja sompahisseillä noin 5 min ennen hissien sulkemisaikaa. Huomioithan siis tämän, jos olet siirtymässä illalla rinteiden päälle vaikkapa majoituspaikkaasi.

Länsirinteiden West Parkissa on helppoa ja turvallista tutustua parkkilaskemiseen. North Parkissa pohjoisrinteillä tarjolla on kattavasti laskettavaa ja haasteita kokeneemmallekin laskijalle. Löytyy boksilinja, reilejä ja paljon luottorautoja. Junioreille ja aloittelijoille löytyy parkista oma alue, missä on pienempiä bokseja sekä pressejä. Himoksen parkeista voi lukea lisää Instagramissa @himosparkcrew

Tutustuthan aukioloaikoihin, rinnekarttoihin ja rinneinfoon ennen vierailuasi. Tutustu myös rinnesääntöihin, jotta rinnepäiväsi sujuisi mukavammin ja turvallisemmin!

KOKO PERHEEN LUMILA

Noin kahden hehtaarin kokoisessa HimosLumilassa riittää puuhaa koko päiväksi! Alueella on neljä hissiä ja luistavia laskumäkiä monenlaisilla laskuvälineillä laskemiseen. Pääsymaksullisen alueen sisällä on viisi harjoittelurinnettä, tuubi- sekä pulkkamäki ja neljä hissiä, joista kaksi mattohissiä. Alueella on myös leikkipaikka keinuineen ja liukumäkineen. Eväitä voi mukavasti nauttia kolmella laavulla. Peikkolaavun takana on myös lämmin WC vaipanvaihtotasoineen.

Lumilaan pääsee aina voimassaolevalla kausikortilla ja hissilipulla (ei kertanousulipuilla). Lumilan aluelippuja voi ostaa lipunmyynnistä. Alle 4-vuotiaat touhuavat veloituksetta Lumilan aluelipun, voimassaolevan kausikortin tai hissilipun omaavan huoltajan seurassa. Isovanhemmat pääsevät Lumilaan ilmaiseksi, mutta tarvitsevat sisäänpääsyyn lipun. Lippu tulee noutaa lippukassalta.

Pääsymaksuun sisältyy pulkkien, rattikelkkojen, liukumattojen ja tuubien vapaa käyttö. Huomioithan ruuhkaisina aikoina, että laskuvälineet kiertävät kaikkien käytössä.

Alle 7-vuotiaat viettävät aikaa Lumilassa vain huoltajan valvonnassa.

Koirien ulkoiluttaminen Lumilassa on turvallisuus- ja hygieniasyistä kielletty.

MAASTOHIIHTO JA PYÖRÄILY

Himoksen alaosissa kulkevat ladut lähtevät Keski-Himoksen rinteiden alla olevan parkkipaikan kulmasta (Himosraitti 2 parking) ja Jämsän ladut Särkijärven kuntokeskukselta. Himoshuipun ladulle pääsee ajamalla autolla pohjoisrinteiden päälle.

Ajankohtaiset latu- ja huoltotilanteet löytyvät netistä jamsa.sometec.fi.

E-Fatbikella tutustut mukavasti Himoksen ja Jämsän alueeseen. Laadukkaat pyörät voit vuokrata käyttöösi HimosLomilta.

HIIHTOKOULU

Tarjoamme hiihdonopetusta lajia aloittaville sekä kokeneemmille laskijoille, jotka kaipaavaat omien taitojen kehittämistä, opettajamme ovat tunnettuja ammattitaitoisuudesta ja iloisesta opetustyylistä. Meiltä voit varata opetusta lasketteluun, lumilautailuun, telemarkiin, maastohiihtoon. Tarjoamme yksityistunteja, ryhmätunteja ja avoimia ryhmiä lapsille, nuorille ja aikuisille.

Hiihtokoulun toimisto sijaitsee HimosBistron pohjakerroksessa, vuokraamon yhteydessä.

Lisätiedot ja varaukset himos.fi/hiihtokoulu, puhelimitse 040 580 0902 tai sähköpostitse hiihtokoulu@himos.fi

RINNEOHJELMAA

Pääsiäisviikonloppu käynnistyy perinteisesti Pääsiäisriehalla ja naamiaisilla. Pääsiäisriehaa vietetään länsirinteillä perjantaina klo 11-15. Pääsiäisriehan ohessa palvelee Test Center, josta voit myös hankkia testikäytössä olleita suksia omaksi edulliseen hintaan!

Lauantaina Lumilassa on ohjelmassa Werneri-pupun lumihubailua ja rinteessä pääsiäistipun bongausta. Himoksen parkkitiimi järjestää pohjoisrinteiden North Parkissa sessarit klo 13-16.

Sunnuntaina lasketaan Himmin rinteessä koko perheen pääsiäiskisa ja Caravan Cupin III osakilpailu tasoituskertoimilla. Ilmoittautumiset kisaan Himmin rinteen alaosissa klo 11 alkaen. Perheen pienimmät kisaavat sunnuntaina Lumilassa stigoilla klo 12 alkaen ja Panda-pujottelussa Peikkorinteessä klo 14 alkaen.

Katso tarkemmat tiedot ja tapahtumapäivät tapahtumakalenterista.

RINNERAVINTOLAT, AFTERSKI JA TAUKOPAIKAT

Länsirinteiden alaosista löytyy monenlaista purtavaa laskettelun lomaan. HimosBistrossa, aivan länsirinteiden juurella, on tarjolla burgereita ja kahvilatuotteita sekä kylmiä ja kuumia juomia. HimosBuffet sijaitsee Bistron takana, ja siellä on tarjolla herkullinen kotiruokalounas. Alle 4-vuotiaat ruokailevat HimosBuffetissa lounastavan vanhemman seurassa ilmaiseksi. Buffet muuuttuu klo 16-18.30 Wings Buffetiksi, jolloin tarjolla on siipiä, ranskalaisia, nachoja, sipulirenkaita ja dippejä.

ThaiQ-konttiravintolassa nautit aitoja thaimaalaisia makuja aivan lumipinnassa, hiihtokoulun kokoontumispaikan vieressä tai haet maistuvat annokset mukaan. 

RavintolaRinteen lounasbuffet palvelee Bistron ja Buffetin takana. Lämpimien lounasvaihtoehtojen lisäksi tarjolla on pizzaa ja tacoja.

Pohjoisrinteillä energiaa voi tankata HimosCafén keittobuffetilla, hodareilla ja kahvilatuotteilla. Rinteiden äärellä olevalla lasitetulla terassilla nautit myös kylmiä ja kuumia juomia. Vuorikahviossa, pohjoisrinteiden huipulla, herkuttelet mm. tuoreilla possumunkeilla.

Pääsiäisen parhaat afterskit löydät klo 15 alkaen länsirinteiltä Bistron terassilta perjantaina ja lauantaina, ja lauantaina myös pohjoisrinteiden Cafén terassilta. Ravintola Rinteen afterskitä vietetään lauantaina länsirinteillä klo 15 alkaen.

Rinnealueella sijaitsevat nuotiopaikat ja laavut löytyvät rinnekartoistamme. Vinkkinä seurueille, joissa on sekä hiihtäjiä ja laskettelijoita, että Luoteisrinteiden alaosan laavulle pääsee sekä hiihtämällä että laskettelemalla. Samoin Keskimaan rinteiden yläosassa olevalle laavulle voivat poiketa tauolle Himoshuipun ladun hiihtäjät ja Keskimaassa laskettelevat.

Huomioithan, että Lumilan alueen laavuille tarvitaan voimassa oleva hissilippu tai Lumilan aluelippu.

Tutustu myös HimosLomien viikko-ohjelmaan ja HimosAreenan keikkakalenteriin!