TULE OPPIMAAN RANDO-HIIHDON TAITOJA HIMOKSEN HIIHTOKOULUUN

TULE OPPIMAAN RANDO-HIIHDON TAITOJA HIMOKSEN HIIHTOKOULUUN

Lauantaina 10.2.2024 klo 15.15-16.45

Haluatko tutustua rando-hiihtoon?
Rando-hiihto, toiselta nimeltään ski touring on laskettelun laji, jossa tavoitellaan parhaita laskupaikkoja sekä maisemia omia lihasvoimia hyödyntäen. Rando-hiihdossa yhdistyy niin vaellus, hiihto kuin laskettelukin.

Kurssi sisältää opastuksen randoilun saloihin ja turvalliseen liikkumiseen rinnealueilla ja rinteiden ulkopuolella omilla randoiluun soveltuvilla reiteillä (erilaisia vaativuustasoja). Opetellaan välineiden hallintaa (kalusto tutuksi), perustekniikoita ja sujuvaa liikkumista erilaisissa olosuhteissa, sekä nousussa että laskussa. Tilanteen mukaan pidetään evästauko, nautitaan kauniista maisemista ja liikkumisen ilosta omilla poluilla.

Rando-hiihdossa tarvitaan kantapäät vapaaksi mahdollistava side, nousukarvat, sauvat (teleskooppi), joustavat monot (ei kilpamonoja), hikiliikuntaan (nousuun) ja laskuun (tuulensuojaa) sopiva vaatetus sekä repullinen reipasta mieltä.

Välinevuokraus on mahdollista tehdä Pusun suksivalikoimaa käyttäen, mutta vaatii omat monot (tavallinen alppikenkä käy, jos ei ole ns rando kenkää). Ennakkoilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa monon koko (siteiden säätö). Vaihtoehtona on vuokrata Himos vuokraamosta esimerkiksi telemark- välineet, johon sisältyy myös telemark- kenkä. Nousukarvat saadaan tarvittaessa lainaan, vaatii ilmoittautumisen etukäteen.

Vuokratessasi varusteet, muista varata riittävästi aikaa vuokraamossa asiointiin. Vuokraamoon jonotetaan ulkona.

Kurssi toteutuu kun osallistujia vähintään 1. Opetusryhmän koko max. 5 henkilöä.

Hinta 70 €/hlö
Lisäksi tarvitaan hissilippu ja varusteet. Lippuja myynnissä lipunmyyntipisteessä ja nettikaupassa.

HUOM! Kurssilaisilla pitää olla hallinnassa laskemiseen perustaidot sillä välineellä, jolla osallistuu kurssille. Hiihtokoululla on vastuuvakuutus opetuksen ajalle.

Ilmoittautuminen hiihtokoululle sähköpostilla hiihtokoulu@himos.fi tai puhelimitse 020 711 9119 / 040 580 0902.


Maksu paikanpäällä hiihtokoulun toimistolla. Hiihtokoulun toimisto sijaitsee länsirinteillä Ski Shopin yhteydessä, käynti liukuovista sisään. Sen jälkeen kokoontuminen Länsirinteiden hiihtokoulun kokoontumispisteellä, hissit 14-15 alaaseman läheisyydessä.

Lisätietoja sähköpostitse hiihtokoulu@himos.fi tai soita 020 711 9119 / 040 580 0902.