UUSI TUOLIHISSI KÄYTTÖÖN KAUDELLE 23-24

UUSI TUOLIHISSI KÄYTTÖÖN KAUDELLE 23-24

Länsirinteille on valmistunut kesän 2023 aikana uusi Doppelmayrin neljän hengen tuolihissi, joka otetaan laskettelijoiden käyttöön ensirinteiden avausten myötä.

Hissin perustustyöt tehtiin jo edellisenä syksynä, joten itse hissin asennustyöt saatiin käynnistettyä hyvissä ajoin toukokuussa. Hissi valmistui käyttökuntoon jo hyvissä ajoin elokuun alussa.  Ylä- ja ala-asemien sekä tuolihissin varaston viimeistelytyöt ovat vielä käynnissä.

Länsirinteiden huipulle kuljettavista ankkurihisseistä toinen muutetaan sompahissiksi. Jatkossa Länsirinteiden huipulle voi siis nousta sompa, ankkuri tai 4 hengen tuolihissillä.  

Hissin asennus sujui kesäkeleissä varsin joutuisasti. Asennustöiden haastavin osuus oli 1 136 metriä pitkän vaijerin käsittely. Vaijerin liitoskohdan punominen on harvojen ammattilaisten osaamisalaa ja meille tulikin köyden pleissaaja Tsekistä, sillä Suomesta ei näin paksujen hissiköysien punostaan löydy köysivalmistajan auktorisoimaa tahoa. Tehtaan asentajien lisäksi asennuksessa on käytetty hiihtokeskuksen omaa henkilökuntaa ja paikallista alihankintaa siltä osin, kuin se on ollut mahdollista, kertoo liiketoimintajohtaja Jouni Ojala.

Uuden tuolihissin valmistumisen jälkeen Himoksen rinteillä on yhteensä 17 hissiä. Uudistus lisää merkittävästi länsirinteiden hissikapasiteettia lyhentäen sesonkipäivien jonoja ja tuoden laskettelijoille käyttömukavuutta. Uuden tuolihissin kapasiteetti on 2400 henkilöä tunnissa ja nopeus maksimissaan 2,6 m/s.

Artikkeli on julkaistu 5.9.2023

Hankkeelle on myönnetty Euroopan aluekehitysrahaston tukea. Hankkeen tavoitteena on varmistaa ensilumen rinteiden aukiolo Himos-Jämsän alueen matkailulle tärkeässä joulun ja uudenvuoden sesongissa. Joulun ja uudenvuoden sesonki on alueella kansainvälisin. Hankkeen toteuttaminen edellyttää uuden tuolihissin rakentamista ja lumetusjärjestelmän tehostamista.