Ympyrän kautta länsirinteille

Ympyrän kautta länsirinteille

Himoksen rinteillä ja niiden ympäristössä on kesän aikana liikkunut isoja koneita erilaisten parannus- ja muutostöiden parissa. Yksi kehittämiskohde on länsirinteiden risteysalueen uudelleenjärjestely.

Himos on saamassa ihan ”oman” liikenneympyrän loppusyksyn aikana. Länsikeskuksentietä on linjattu hieman uusiksi, jotta ympyrä mahtuu entiselle risteysalueelle. Kiertotievaihe rakentamisessa on ohitse ja ympyrän linjaus on jo selvästi hahmollaan. Työn valmistuminen on aikataulutettu joulukuulle. Tiejärjestely selkeyttää liikennettä ja turvallisuus paranee, mikä on hieno juttu niin matkailijoille kuin alueen yrityksille.

Lisäksi loppuvuoden aikana rakennetaan vielä Himosraitin katua aina Alppinotkoon asti. Uutta katua ja vesihuoltoa tulee noin puolen kilometrin verran aiemmin kylpylälle varatulle alueelle, Jämsän kaupungin kaupungininsinööri Katja Rissanen kertoo.

Kokonaisurakasta vastaa Jämsän Metalli ja kuljetus Oy ja rakennuttajina toimivat Jämsän kaupunki sekä Himos-Infra Oy. Rakennusurakan hinta on noin 961 000 euroa.

Artikkeli on julkaistu 30.9.2019