KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSET HIMOKSEN RINNETOIMINTAAN

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSET HIMOKSEN RINNETOIMINTAAN

Himoksen laskettelukausi 2019-2020 päättyy lauantaina 28.3.2020 klo 19.30. Siihen saakka toimimme ilmoitettujen aukioloaikojen mukaisesti viranomaisten ohjeiden ja Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen suositusten mukaisesti asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuuden varmistamiseksi.

Toiminta on ennaltaehkäisevää ja tukee hallituksen linjauksia rajoittaa liikkuminen ja sosiaaliset kontaktit vain välttämättömään koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Hiihtokeskuksen sulkeminen ja toimintojen alas ajaminen vaatii paljon työtä sekä vaikuttaa moniin hiihtokeskuksen ympärillä oleviin yrityksiin. Tästä syystä päätämme laskettelukautemme ilmoituksen mukaisesti 28.3.2020.

Pyydämme asiakkaitamme olemaan meihin yhteydessä ensisijaisesti sähköpostilla markkinointi@himos.fi nettikaupasta ostettuihin hissilippuihin ja muihin palveluihimme liittyen.

Kiitämme kaikkia asiakkaitamme kuluneesta kaudesta ja toivomme, että näillä yhteisillä toimenpiteillä saamme minimoitua koronaviruksen leviämisen vaikutukset!

Päivitetty 20.3.2020

**********

Suomen Hiihtokeskusyhdistys on tehnyt eilen suosituksiinsa hiihtokeskuksille ja asiakkaille seuraavat lisäykset:

  • Suosittelemme THL:n määrittelemiin riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden pitävän tauon lasketteluharrastuksesta hallituksen ilmoittamien koronavirustoimenpiteiden aikana.
  • Karanteenissa olevien ei pidä tulla hiihtokeskukseen.
  • Hiihtokoulujen ryhmäkoko on alle 10 henkilöä. Lisäksi kaikkea lähikontaktia vältetään.

Hiihtokoulutoiminnassa lähikontaktien välttäminen tarkoittaa sitä, että lumilautatunteja ei järjestetä ja että tunnille osallistuvan pitää pystyä itsenäiseen hissinkäyttöön. Lisäksi haluamme tiedottaa, että henkilökuntamme auttaa asiakkaita hisseillä tarvittaessa.

Suositukset ovat kokonaisuudessaan luettavissa yhdistykset nettisivuilla www.ski.fi

HimosCafén keittobuffet on toistaiseksi suljettu.

Päivitys lisätty 19.3.2020

**********

Hallituksen tiedotustilaisuudessa 16.3.2020 ei tullut esille sellaisia asioita, joiden myötä hiihtokeskusten aukioloa tulisi rajoittaa. Hallitus totesi tiedotustilaisuudessaan, että julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön. Matkailu ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n mukaan esimerkiksi ravintoloissa, kahviloissa, hotelleissa, kylpylöissä ja laskettelukeskuksissa käynnit eivät ole julkisia kokoontumisia. Tämän johdosta rinteet ja rinnepalvelut ovat toistaiseksi pääosin avoinna asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus huomioiden.

Hallituksen esittämä valmiuslaki mahdollistaisi myös yksityisten yritysten toiminnan rajoittamisen. Suomen Hiihtokeskusyhdistys ja sen jäsenyritykset seuraavat lain myötä tulevia päätöksiä ja toimivat niiden mukaisesti.

Päivitys lisätty 16.3.2020

**********

Suomen hallitus on antanut torstaina 12.3.2020 suosituksen yli 500 hengen tapahtumien peruuttamisesta toukokuun loppuun saakka. Toimenpiteellä halutaan ehkäistä koronaviruksen leviäminen. Hallituksen suosituksen ja aluehallintoviraston antaman määräyksen johdosta Himoksen rinnetapahtumat on peruttu pääsiäiseen saakka.

Rinteet ja rinnepalvelut ovat avoinna ilmoitettujen aukioloaikojen mukaisesti. Varotoimenpiteinä olemme mm. tehostaneet siivousta vuokraamo- ja ravintolatiloissamme. Henkilökunta pyrkii lisäksi huolehtimaan siitä, että asiakkailla on vuokraamossa entistä paremmin tilaa asiointiin ruuhka-aikoina. Käsidesifiointiainetta on saatavilla kaikissa palvelutiloissamme. HimosBuffetin lounas on toistaiseksi suljettu.

Seuraamme koronatilannetta aktiivisesti ja toimimme viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. Noudatamme myös soveltuvin osin Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toimintaohjeita ja suosituksia hiihtokeskuksille ja keskusten asiakkaille.

Vastaamme mielellämme palveluitamme koskeviin kysymyksiin joko puhelimitse 020 711 9100 tai sähköpostitse markkinointi@himos.fi. Majoitus- ja ohjelmapalveluihin liittyen tulee olla suoraan yhtyedessä yrityksiin, joiden palvelua asia koskee.

Päivitetty 15.3.2020

**********