Maastohiihto

Maastohiihto

Himoksen alueen latuhuollosta vastaa Himosvuoren latuosuuskunta, jonka osakkaina ovat mm. HimosLomat, Himos Resort, HimosMajoitus, Himos-Yhtiöt Oy, Majatalo Morva ja Sport Heinonen. Myös alueen mökkiläiset ovat osallistuneet vuosimaksulla huoltokustannuksiin samoin kuin Jämsän kaupunki.

Himoksen alueella sijatsevat seuraavat ladut:

Ensilumenlatu: Länsi- ja pohjoisrinteiden välillä sijaitsee säilölumesta tehty keskivaikea, kahteen suuntaan hiihdettynä 3,4 km mittainen, valaistu latu. Auton voi pysäköidä länsirinteiden alla olevalle parkkipaikalle (Google-maps: Himosraitti 2 Parking). Latu on alkukaudesta maksullinen ja muuttuu erikseen ilmoitettavana ajankohtana maksuttomaksi.

Himoshuipun lenkki: Pohjoisrinteiden huipulla sijaitsee keskivaikea 4,2 kilometrin mittainen, valaistu latu. Pohjoisrinteiden huipulle pääsee Himoshuipuntietä pitkin autolla ja huipulla on pysäköintialue.

Himos Kuikkajärvi: Länsirinteiden läheisyydestä, Kuikkajärven ympäriltä löytyy helppo 1,5 km mittainen, valaistu latu. Ensilumenladulta pääsee Kuikkajärven ladulle Länsi-Himoksentien alittavan tunnelin kautta.

Sydäntalvella lumiolosuhteiden mahdollistaessa latuverkostoa on mahdollista laajentaa golfkentän kautta aina Jämsään saakka. Myös Himosrannasta menee latu Pykälään ja sieltä edelleen Jämsän seudun latuverkostoon.

Ajankohtaiset latutiedot kannattaa aina tarkistaa ennakkoon » Ladut tänään