Tervetuloa hiihtolomalle – Rinteitä ristiin ja rastiin

Tervetuloa hiihtolomalle – Rinteitä ristiin ja rastiin

Hiihtolomat starttaavat parin päivän kuluttua. Viime viikon pakkasjakso mahdollisti sen, että Himoksella lasketellaan kaikilla rinnealueilla
lauantaista alkaen. Huoltohenkilökunta koneineen viimeistelee kuumeisesti lumetettuja rinteitä ja asentaa hisseihin ankkureita, jotta kaikki on valmista sesongin alkaessa.

Tähän talveen on riittänyt sään osalta haastetta enemmän kuin tarpeeksi. Lauhoista ilmoista ja niukoista pätkäpakkasista huolimatta laskettelemme hiihtoloman tullen kaikilla rinnealueilla rinteitä ristiin rastiin. Starttaa aamulla vaikka länsirinteiltä ja siirry Keskimaan rinteiden kautta Luoteisväylää pitkin pohjoisrinteille. Paluureitti takaisin länsirinteille tapahtuu alaosastaan oikaistua ja muutettua Länsiväylää pitkin. Voit tehdä rinneretkeilysi myös pohjoisesta länteen ja takaisin. Pohjois- ja länsirinteiltä löydät lipunmyynnin sekä vuokraamo- ja ravintolapalvelut.

Hiihtolomaviikolla 8-9 rinteet ovat avoinna päivittäin klo 10-19.30, sunnuntaina 1. maaliskuuta klo 10-17. Länsirinteillä on käytössä kaikki muut rinteet paitsi ABC, Mukkeli ja Torvinokka. Lumilassa, uudessa koko perheen lumimaailmassa, suksien ja lautojen lisäksi lasketaan niin pulkilla, stigoilla kuin snowtuubeilla. Lumilaan pääset voimassa olevalla hissilipulla tai Lumilan aluelipulla. Alle 4-vuotiaat pujahtavat Lumilaan ilmaiseksi rinne- tai huoltajalipullisen vanhemman seurassa. Pohjoisrinteillä avoinna ovat Turisti-, Kilpa- ja Hiihtokoulurinne.

Haastavasta lumitilanteesta huolimatta Murrin Streettistä on uudistettu hiihtolomalaisten iloksi. Streettiksellä on nyt laskettavana neljä hyppyriä
7, 5 ja 2 kpl 3 metrin fläteillä. Presseissä voi taituroida neljässä eri kohdassa ja reilata kahdella raudalla sekä yhdellä muoviputkella.

Loman alkajaisiksi on hyvä palauttaa mieliin muutama tärkeä Snow Parkin sääntö:

  1. Tutustu suorituspaikkoihin ennen käyttöä.
  2. Varmista alastulon vapaus.
  3. Pysähdy vain paikkoihin, mistä sinut huomataan. Älä pysähdy hyppyreiden alastuloihin.
  4. Valitse suorituspaikka taitotasosi mukaan.
  5. Huomioi keliolosuhteet.
  6. Ylhäältä tuleva on väistämisvelvollinen.

Fiksu käyttää kypärää sekä muita suojavarusteita! Tervetuloa ja luistavia sekä turvallisia hiihtolomalaskuja!

Artikkeli on julkaistu 13.2.2020