UUTTA KAUDELLE 2021/2022

UUTTA KAUDELLE 2021/2022

Himoksen lumetusjärjestelmä on jälleen entistäkin tehokkaampi. Kaksitoista uutta puhallintykkiä ja kymmenen uutta hybriditykkiä tarkoittavat sitä, että laskukausi saadaan avattua nopeammin ja sitä, että laskualue laajenee ripeämmin.

– Mitä tehokkaampi lumetusjärjestelmä, sitä ekologisempi lumi. Koska lumetuskapasiteettimme kasvaa, pystymme hyödyntämään lyhyemmätkin pakkasjaksot tehokkaammin, Himos-Yhtiöiden liiketoimintajohtaja Jouni Ojala sanoo.

Himoksella saadaan nyt samanaikaisesti käyttöön yli 80 lumitykkiä. 

PARKKIMANAGER PITÄÄ SUORITUSPAIKAT KUNNOSSA

Tulevana talvena käytössä ovat samat kolme parkkia kuin menneinä talvina, mutta entistä ehompina. Länsirinteiden Murrin Streettikselle ja pohjoisrinteiden Mountain Dew Rail Parkkiin saadaan uutta rautaa: reilejä ja pressejä. Reiliparkin laskulinja on muokattu entistä jouhevammaksi ja parkin valaistusta on parannettu. Länsirinteiden Mountain Dew Snow Park pyhitetään boxeille.

Parkkien suunnittelussa, rakentamisessa ja kunnossapidossa on tulevalla kaudella mukana uusi parkkimanageri, Jarkko Westerholm. Itsekin temppupaikoilla viihtyvä manageri tietää, millainen on toimiva suorituspaikka. Uudella Instagram-tilillä @himosparkcrew voi käydä keskustelua parkkitiimin kanssa.

SÄHKÖAUTOILLE LATAUSPISTEITÄ, VUOKRAAMOSTA PUSUJA JA RINTEESSÄ JÄLLEEN OHJELMAA

Himoksen länsirinteille asennetaan vielä ennen kauden alkua sähköautojen latauspisteitä. Uusien latauspisteiden lisäksi sähköautoilijat voivat edelleen käyttää karavaanarialueen sähkötolppia, joista lataaminen onnistuu tarvittaessa auton omalla matkalaturilla.

Välinevuokraamon valikoimaan on otettu suomalaisvalmisteiset PUSU-puusukset. Puuppolan Suksen valmistamia Kelo-suksia saa kokeiltavakseen myös länsirinteillä palvelevasta Test Centeristä.

Tulevana talvena järjestetään jälleen mahdollisuuksien mukaan monipuolista rinneohjelmaa. Tammikuussa Himokselle palaa jälleen mm. suuri suksitestipäivä ja lasten Panda-pujottelut palaavat sunnuntaipäiviin. Sesonkipäivinä ohjelmassa on koko perheen laskukisoja ja vauhdikkaita tapahtumapäiviä. Myös hiihtokoulu kehittelee tulevalle talvelle uusia, innostavia ryhmäkursseja.

ENSILUMENLADUN AVAJAISIA VIETETÄÄN LAUANTAINA 13.11.2021 klo 9.00

Himoksen alueen merkittävin uudistus alkavalla kaudella on rinteiden alalaitaa myötäilevä, uusi ensilumenlatu.

– Murtomaahiihdon suosio on kasvanut ja moni laskettelija haluaa myös ladulle. Ensilumenladun myötä Himoksella pääsevät heti kauden alussa hiihtämään myös ne perheenjäsenet, jotka eivät halua rinteeseen, Himos-Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Elsi Ojala kertoo.

Valaistun ensilumenladun avajaisia vietetään lauantaina 13.11.2021 klo 9.00. Säilölumi riittää ensimmäisenä talvena kilometrin pituisen, noin kahdeksan metriä leveän, kahteen suuntaan hiihdettävän baanan valmistamiseen. Ladun varrella on luoteisrinteiden laavu.

Ensilumenladun latupohjalla on pituutta 1,7 kilometriä ja se ulottuu länsirinteiltä pohjoisrinteille. Hiihtolenkki pitenee sitä mukaa, kun lumetuskelit sen sallivat. Lumen levittämisen jälkeen latu pidetään hiihtokunnossa ladun yhteyteen rakennetun lumetusjärjestelmän avulla.

Ensilumen ladun suunnittelussa ja organisoinnissa ovat olleet mukana Jämsän Kaupunki, Himoksen Latuosuuskunta, Himos Lomat Oy, Himos-Yhtiöt Oy, Multisnowtech Oy, Jämsänkosken Ilves ja Kaipolan Vire. Ensilumen latu on saanut latupohjan rakentamiseen tukea Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Ensilumenladulle myydään kausikortteja ja päivälippuja, ohjeet lippujen ostamiseen löytyy Jämsän kaupungin sivuilta. Liikunta- ja kulttuuriseteleillä kausikortteja voi ostaa myös Himos-Yhtiöiden toimistolta.

Avainsanat: hiihtolatu, laskettelurinne, talviloma, hiihtoloma

Artikkeli julkaistu 20.10.2021